Faruk Şen: Bu koalisyon en fazla 2 yıl yürür

Faruk Şen: Bu koalisyon en fazla 2 yıl yürür

Prof. Dr. Faruk ŞEN katıldığı bir televizyon yayında 16 yıldır Almanya Başbakanı olan ve siyaseti bırakmaya hazırlanan Angela Merkel'in siyaset hayatını boyunca yaptıklarını değerlendirdiği açıklamalarda bulundu.

16 yıldır Almanya Başbakanı olan ve siyaseti bırakmaya hazırlanan Angela Merkel, çeşitli ülkelere düzenlediği veda ziyaretleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geldi.

Prof. Dr. Faruk ŞEN katıldığı bir televizyon yayınında Angela Merkel'in veda ziyaretleriyle ilgili ''Her ülkeye gitmiyor 9 ülkeye ziyaret yapıyor bu da Türkiye'ye verdiği değeri gösteriyor, 16 yıllık süreç zarfında Türklerin de fazla sevmediği bir liderdi fakat son 5 yılda Türkiye'ye gösterdiği ilgi ile Türkiye'den iyi not aldı.'' ifadelerini kullandı.

Faruk Şen Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP), resmi koalisyon müzakerelerine başlama konusunda anlaşmaya varması ve kurulacak hükümet konusunda ise ''Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti partner olarak aldılar, Almanya'nın yeni Başbakanı en geç 15 Kasım gibi yönetime geçecek, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin çok uzun süre barış içinde koalisyon hükümetinde kalabileceklerini düşünmüyorum ikisinin de apayrı politikaları var benim görüşüm bu üçlü koalisyon hükümeti en fazla 2 sene sürer ve iki sene sonra eskisi gibi büyük koalisyona dönüş olur Sosyal Demokratlar ve Hristiyan Demokratlar iktidar olurlar bu Almanya için en sağlıklı politika olabilir.'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT