Faeser'dan sert açıklamalar: "Karşımızda zararsız deliler yok, fantezileri olan..."

Faeser'dan sert açıklamalar: "Karşımızda zararsız deliler yok, fantezileri olan..."

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkedeki 7 eyalette sabaha karşı İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) grubu üyelerine yönelik yapılan baskınlara ilişkin "Biz kendimizi demokrasi düşmanlarına karşı savunuyoruz." dedi.

Faeser, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki 7 eyalette sabaha karşı İmparatorluk Vatandaşı grubu üyelerine yönelik yapılan baskına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Baden-Württemberg eyaletindeki Reutlingen'de yapılan baskında bir şüphelinin silahla yaraladığı özel harekat polisine acil şifa dileğinde bulunan Faeser, failin kısa sürede yakalanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Fraser, demokrasilerini korumaya yönelik tehlikeli operasyonda görev alan polislere teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz kendimizi demokrasi düşmanlarına karşı savunuyoruz. Aralık ayında güvenlik makamlarımız bugüne kadar 'İmparatorluk Vatandaşları'ndan oluşan büyük bir şüpheli terör ağını ortaya çıkardı. Başsavcılık, Federal Kriminal Dairesi, Federal Polis ve ilgili eyalet polislerinin bugün de bu tutarlı yaklaşımı sürdürmeleri ve daha fazla kişiye karşı harekete geçmeleri sevindiricidir. Bu yapıları tamamen ortaya çıkarıp dağıtana kadar bu sert yaklaşımı sürdüreceğiz. Bu aşırılıkçı ortamda hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir."

Bakan Faeser, militanların, demokrasiye, devlete, topluma ve insanlara nefret duyduklarını belirterek, "Karşımızda zararsız deliler değil, şiddet içeren hükümeti devirme fantezileriyle hareket eden ve çok sayıda silaha sahip olan tehlikeli aşırılık yanlıları var. Bu aşırılık yanlılarını sürekli olarak silahsızlandırmalıyız. Bunun için de önerdiğim silah yasalarının acilen sıkılaştırılmasına ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT