Facebook çıplak fotoğraflarınızı istiyor

Facebook çıplak fotoğraflarınızı istiyor

Çıplak fotoğraflarının yayılmasından endişe duyanlar, Facebook'ta bu fotoğrafları göndermeleri durumunda, fotoğraflar özel olarak kodlanıyor ve yüklendikleri takdirde otomatik siliniyor.

NEW YORK - Sosyal paylaşım sitesi Facebook, parneriyle çıplak fotoğraflarını paylaşan ancak herhangi bir nedenle bunların yayımlanmasından endişe duyan insanlardan çıplak fotoğraflarını göndermelerini istiyor. Bu durumda, fotoğraflar özel bir şekilde kodlanacak ve Facebook'a yüklenmeleri durumunda otomatik olarak silinecekler. 

Sosyal paylaşım sitesi, bunu dijital bir parmak izi oluşturarak yapıyor. 

Şu anda Avustralya'da deneme aşamasında olan ve ilgi görmesi durumunda dünya geneline yayılması beklenen uygulama,  intikam düşüncesiyle yüklenebilecek olan çıplak fotoğrafların yayımlanmasını engellenmesini amaçlıyor.

ABD'de yapılan bir araştırmada, internete girenlerin yüzde 4'ünün, 30 yaşın altındaki kadınların da yaklaşık yüzde 10'u benzer bir mağduriyet yaşadığı sonucu çıkmıştı.

Ancak bu uygulama, Facebook'ta istediğiniz tüm fotoğrafları sildirebileceğiniz anlamına da gelmiyor. Şirket öncelikle, söz konusu fotoğrafın kurallarını ihlal edip etmediğini araştırıyor.

HABERE YORUM KAT