Evsizler yazın da zor durumda: Su ikram edin

Evsizler yazın da zor durumda: Su ikram edin

Almanya’da sokakta yaşayanlar sadece kış günlerinde soğuklar nedeniyle değil, yaz aylarında da yüksek sıcaklıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. Yoldan geçenler ise evsizlere sık sık su ikram ediyor.

Sıcak günlerde evsizlere hiç değilse su yardımı yapılabileceğini hatırlatan Federal Evsizlere Yardım Derneği Genel Müdür Yardımcısı Sabine Bösing, evsizler için su desteği vermek üzere çeşitli irtibat noktaların mevcut olduğunu ancak her zaman evsizlerin tümüne ulaşmanın ise mümkün olamadığını kaydetti. 

Sabine Bösing şöyle konuştu: 

“Sokakta yaşayan biriyle tanışırsanız ve yardıma ihtiyacı olduğunu fark ederseniz, bir göz atmalısınız. Bazen su vererek yardımcı olabilirsiniz, ancak acil durumlarda daha fazla yardım gerekebilir. Bu, her birimizin katkıda bulunması gereken bir konu. Aşırı sıcaklar korunmasız insanlar için özellikle büyük sorun. Bütün gün dışarıda olan kişiler de sıklıkla sağlık sorunları yaşıyorlar. Sıcaklarda yetersiz su içmek önemli komplikasyonlara yol açabilir. Birçok evsiz insan desteklere karşı çok açık ve mutlu oluyorlar. Tabii bizim için de önemli olan, belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmeleridir. Örneğin ücretsiz içme suyu sağlamak için kamu çeşmeleri kurmalıdırlar.”

+49 - BERLİN

FOTO: Paul Zinken / DPA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum