Evinde Nazi sembolleri bulunan askerin davasında karar açıklandı
Ordu envanterinden aldığı silah ve cephaneleri özel arazisinde depolayan ve evinde yapılan aramalarda Nazi sembolleri bulunan askere karşı açılan davada karar açıklandı.
Alman Komando Özel Kuvvetleri (KSK) mensubu Philipp S., Leipzig Eyalet Mahkemesi tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırıldı, ceza tecil edildi. Mahkeme 46 yaşındaki askeri Muharebe Silahları Kontrol Yasası, silah ve patlayıcı madde kanunlarını ihlalden mahkum etti.
Alman ordusundaki aşırı sağ skandallarında dönüm noktası niteliği taşıyan olayda, geçen yıl Mayıs ayında sanığın özel arazisinde silah deposu bulunmuştu. Askeri istihbarat birimi MAD'nin takibi sonucu ortaya çıkarılan depoda, aralarında bir adet AK-47 piyade tüfeği, iki kilo patlayıcı, 5 bin adet tabanca ve tüfek mermisi, bıçak, havalı tüfek ve susturucunun da bulunduğu çeşitli silah, silah parçaları ve mühimmat ortaya çıkarılmıştı. Askerin evinde yapılan aramada ise üzerinde Nazi sembolleri bulunan kartpostal ve etiketler, Nazi SS şarkı kitapları, benzer temalı dergiler ve aşırı sağcıların tercih ettiği Thor Steinar marka çok sayıda tişört gibi çeşitli bulgulara ulaşılmıştı.
KAYNAK: Deutsche Welle Türkçe
FOTOĞRAF: