Evde denedi! Bin pişman oldu!

Evde denedi! Bin pişman oldu!

Sosyal medyada gördüğü güzellik hilelerini denemek isteyenlerin işleri her zaman yolunda gitmiyor.

TikTok'un güzellik trendleri, yara izlerine, körlüğe ve hatta cilt kanserine neden olabilecek kadar tehlikeli de olabiliyor. Güzelliğe ilgi duyan herkes, bir veya iki tüyoyla size zaman kazandırabileceğini ve tekniğinizi geliştirebileceğini bilir.

Milliyet'te yer alan habere göre; Video uygulaması TikTok, neredeyse herkes tarafından yeni moda, güzellik ve yaşam tarzı hilelerini denemek için kullanılıyor. Ancak, herkesin bildiği gibi, internetteki herkes uzman değil. Ve bazen bu, viral güzellik tüyoları, deneyenlere yarardan çok zarar sağlıyor.

Tilly Whitdeld, başkalarının TikTok'ta yaptığını gördüğü bir numarayı kullanarak kendisine sahte çiller yapmaya karar verdi.

milliyet1.jpg

Yüzüne yarı kalıcı noktalar saplamak için sterilize edilmiş bir iğne ve dövme mürekkebi kullandı. 21 yaşındaki genç kız, internet üzerinden aldığı dövme boyasıyla numarayı denedi, ancak kısa sürede pişman oldu.

Mürekkebin yüksek düzeyde toksik kurşun içerdiği ortaya çıktı ve Tilly acı veren yara izlerini onarmak için 8 bin 500 sterlin harcadı. Tilly ayrıca tehlikeli prosedür nedeniyle bir gözünün geçici olarak kör olduğunu söyledi.

Bu yılın başlarında, TikTok kullanıcısı @haydenphobia, şaka yaptığı bir video yayınladı ve "Saçımı alerji testi yapmadan boyayacağım, sorun olmayacak." ifadelerini kullandı. İşler pek Hayden'ın beklediği gibi gitmedi. Alerjik reeaksiyon gösteren Hayden, şişmiş yüzünün görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

milliyet-2.jpg

Benzer görüntüler daha dünyanın dört bir yanından geliyor. Pek çok kişi, kuaföre ya da güzellik salonuna gitmek yerine kendi işini kendisi halletmeye çalışıyor.

Özellikle koronavirüs salgını sırasında kuaförlerin ve güzellik salonlarının kapanması, insanları bu yolu seçmeye mecbur bıraktı demek yanlış olmaz.

İnsanlar pandemi sırasında videolar izleyerek kendi saçlarını kendileri kesmeyi öğrendi. Kimileri ise kendi saçlarını kendileri boyamaya çalıştı.

Ancak maalesef bu girişimler her zaman başarıyla sonuçlanmadı. Hatta işler öyle ters gitti, pek çok kişi soluğu hastanede almak zorunda kaldı.

milliyet3.jpg

İnsanlar yeni bir sosyal medya akımında, kuaföre gitmek yerne evde yaptıkları başarısız denemelerin fotoğraflarını paylaşıyor.

Ancak adeta bir uyarı niteliğinde olan bu komik başarısızlıklar görenleri, saç boyama işini profesyonellere bırakmaya teşvik edecek gibi görünüyor.
 

HABERE YORUM KAT