Eski kick boksçu Andrew Tate, Romanya'da 30 gün gözaltında tutulacak

Eski kick boksçu Andrew Tate, Romanya'da 30 gün gözaltında tutulacak

Romanya'da önceki gün gözaltına alınan eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşinin, 30 gün boyunca gözaltında tutulacağı belirtildi.

BBC'nin haberine göre, Romanya Organize Suç ve Terörizm Araştırma Müdürlüğü (DIICOT) yetkilileri, Bükreş'teki bir mahkemeden Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate'in gözaltı süresinin 30 gün uzatılmasını talep etti.

Mahkeme, talebi kabul ederek Tate kardeşlerin 30 gün daha gözaltında tutulmasına karar verdi.

Tate kardeşlerin avukatı Eugen Vidineac, mahkeme salonunun dışında yaptığı açıklamada, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Müvekkillerinin haklarındaki tüm iddiaları reddettiğini söyleyen Vidineac, "Suçluluğun ya da masumiyetin kanıtlandığı bir aşamada değiliz. Şimdilik sadece önleyici tedbirleri konuşuyoruz." dedi.

Sosyal medya fenomeni olan 36 yaşındaki Andrew Tate'in onaylı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Tanrı bizim tarafımızda, o nedenle Matrix kazanmayacak." ifadesi kullanıldı.

Tate'in son günlerdeki paylaşımlarında, "Matrix" diyerek kime atıfta bulunduğu henüz bilinmiyor.

İnsan ticareti soruşturması

Andrew ve Tristan Tate'in de aralarında olduğu 4 kişi, insan ticaretine ilişkin soruşturma kapsamında 29 Aralık'ta Romanya'da gözaltına alınmıştı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, 4 şüphelinin insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı ifade edilmişti. Açıklamada, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

Diğer yandan, Tate, bir sosyal medya paylaşımda pizza kutularını kullandığı Romanya'daki pizza zinciri Jerry's Pizza ile alay etmişti. Tate'in gözaltına alınmasının ardından savcılığın Tate'in ülkede olduğunu doğrulamak için bu paylaşımı kullandığı ileri sürülmüştü ancak bu, yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Şüpheliler hakkında nisandan bu yana soruşturma yürütüldüğü öğrenilmişti.

Tate, gözaltına alınmasından kısa süre önce araba koleksiyonuyla övündüğü bir tweet atarak İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'i etiketlemiş, Thunberg de bu tweete alaycı bir yorum yapmıştı.

Thunberg de dün yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, Tate'in pizzalı paylaşımına atıfta bulunarak "Pizza kutularınızı geri dönüştürmezseniz böyle olur." ifadesini kullanmıştı.

Fotoğraf: Arisa Chattasa - Unsplash

 

HABERE YORUM KAT