Eski dünya satranç şampiyonu Kasparov "terörist" listesine eklendi

Eski dünya satranç şampiyonu Kasparov "terörist" listesine eklendi

Tüm zamanların en büyük satranç oyuncularından biri olan Kasparov, Rusya tarafından "terörist" ilan edildi...

Rusya'da yetkililer eski dünya satranç şampiyonu ve Putin'e muhalif isim Garry Kasparov'u "teröristler" listesine ekledi. İddiaya göre, Kasparov'un adı "teröristler ve aşırılık yanlıları" listesine eklendi.

1963 yılında eski Sovyet cumhuriyeti Azerbaycan'da doğan Kasparov, tüm zamanların en büyük satranç oyuncularından biriydi. 2013 yılında Rusya'yı terk ederek ABD'ye yerleşen Kasparov, Rusya yönetimini ve Ukrayna'daki askeri harekatı eleştirmeye devam ediyor.

"BİR ONUR"

Kasparov, çevrimiçi hizmet X'te terör listesine dahil edilmesini "Putin'in faşist rejimi hakkında benden daha çok şey söyleyen bir onur" olarak nitelendirdi. X hesabı bir milyondan fazla kişi tarafından takip edilen dünya satranç şampiyonu, ABD'li politikacı Barry Goldwater'dan alıntı yaptı ve "Özgürlüğü savunurken aşırılık ahlaksızlık değildir, adalet arayışında ılımlılık erdem değildir" diye belirtti.

Kasparov 2022 yılında Rusya'da "yabancı ajan" ilan edilmişti.

Kasparov ve Sovyetler Birliği'nin diğer satranç büyük ustası Anatoly Karpov arasındaki düellolar 1980'lerde tarihe geçmişti. Karpov Putin'i destekliyor ve şu anda başkanlık partisi Birleşik Rusya'nın Duma üyesi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT