Eski Almanya Teknik Direktörü Löw, Atatürk kitabı satın aldı, sebebini anlattı

Eski Almanya Teknik Direktörü Löw, Atatürk kitabı satın aldı, sebebini anlattı
Joachim Löw, bir kitapçı açılışında Şükrü Hanioğlu’nun Atatürk: Entelektüel Biyografi eserini satın alarak Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu saygıyı ortaya koydu. Tercih kamuoyunda takdir topladı.

Eski Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saygısını dikkat çeken bir tercihle ortaya koydu. Deneyimli teknik adam, Şükrü Hanioğlu imzalı Atatürk: Entelektüel Biyografi adlı eseri satın alarak Atatürk’ün düşünce dünyasına duyduğu ilgiyi gösterdi.

Bir dönem Fenerbahçe ve Adanaspor’da görev alan, Almanya futbolunun en tanınmış isimleri arasında yer alan Löw’ün bu adımı hem Türkiye’de hem de etkinliğe katılan çevrelerde takdirle karşılandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderine yönelik bu sembolik jest, kamuoyunda olumlu yankı buldu.

Kitapçı açılışında dikkat çeken tercih

Löw, Şükrü Hanioğlu’nun “Atatürk” kitabını tercih etti ve gerekçesini şöyle açıkladı:

“Bu kitabı seçtim çünkü bir dönem Türkiye’de yaşadım. Orada tarihlerine dair çok şey öğrendim.

Atatürk’ün fotoğrafı, ölümünün üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen hala her evde ve ofiste asılı. Çok şeyi değiştirdi, Türkiye’yi modern bir ülkeye dönüştürdü. Bu yüzden hikayesi ilgimi çekiyor.”

ARTI49

FOTOĞRAF: AI