Erdoğan'la Putin arasındaki o diyalog sosyal medyada gündem oldu

Erdoğan'la Putin arasındaki o diyalog sosyal medyada gündem oldu

Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında geçen antikor diyalog sosyal medyada gündem oldu.

Son dönemde S-400 dolayısıyla Washington ile gerilim yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Rusya temasları uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Görüşmelerde ağırlıklı olarak Suriye konusunun gündeme geldiği belirtilirken Erdoğan ve Putin’in görüşme sonrasında Rus ajansları tarafından çekilen videosu gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Antikor sayısının kaç olduğunu" sorması üzerine Putin, 15 veya 16 olduğunu ancak tam hatırlamadığını dile getirdi. Erdoğan'ın bu miktarın oldukça düşük olduğunu, kendisinin antikor sayısının 1000'in üzerinde olduğunu söylemesi üzerine Putin, antikor hesaplamalarındaki farklılıktan dolayı bu rakamların değişik olduğunu, kendisinin yüksek antikor sahibi olduğunu yineledi.

 

 

Putin, "Benim antikorum yüksek. Virüs kapan kişi ile gün boyu beraber olmamıza rağmen hasta olmadım." ifadelerini kullandı.

Putin'in Erdoğan'a 3'üncü aşıyı Rus "Sputnik" aşısı olmasını tavsiye etmesi üzerine Erdoğan, "Onu ben de BioNTech olarak aldım." dedi. Putin de bunun üzerine bir dahaki sefere Sputnik yaptırmasını önerdi.

KAYNAK: MEDYARADAR

HABERE YORUM KAT