Erdoğan’ın uçağında 3 yeni gazeteci

Erdoğan’ın uçağında 3 yeni gazeteci

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyaretine muhalif medya çağrılmazken, bu kez internet medyasından 3 temsilci katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 50.7 milyar dolarlık anlaşma imzaladığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretini geniş bir gazeteci heyeti takip etti. Muhalif medyadan kimse çağrılmazken bu ziyarette ilk defa 3 internet haber sitesi temsilcisi çağırıldı.

Geziye internet medyası olarak SüperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er, Albayrak grubuna ait “gzt” ve Ensonhaber’in temsilcisi katıldı.

Erdoğan’ın kuzeni de olan SüperHaber’in Genel Yayın Yönetmeni olan Cengiz Er 5 yıl aranın ardından ilk defa yurtdışı gezisine katıldı.

Öte yandan Türkiye ile BAE arasında imzalanan, toplamda 50,7 milyar dolar değerindeki anlaşma anımsatılarak, anlaşmanın ayrıntılarına, Suudi Arabistan ve Katar’la da bir rakamın söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya da Erdoğan, “Suudi Arabistan ve Katar’ın da Birleşik Arap Emirlikleri gibi attığı ve atacağı, iş insanlarımızla yaptıkları görüşmeler var. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile yaptığım ikili görüşmede oranın da çok ciddi bir potansiyeli bulunduğunu, adımlar atılacağını bizzat kendileri ifade ettiler. O toplantıyı Dışişleri Bakanımız Hakan Bey ile birlikte Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile yaptık. Oradan da doğrusu ciddi manada umutluyuz. Katar ile ilişkilerimiz olumlu seyretmeye devam ediyor. Orada da Katar Emiri Şeyh Temim, adımları atmaya devam edeceklerini söyledi” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT