Erdoğan’ın iadesini istediği İsveçli vekil ülkede krize neden oldu

Erdoğan’ın iadesini istediği İsveçli vekil ülkede krize neden oldu

Terör örgütleriyle olan yakınlığıyla bilinen İsveçli vekil Emine Kakabaveh, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü mutabakatın ardından ülkesinde kriz çıkardı.

Sözcü'nün haberine göre terör örgütleriyle yakınlığıyla bilinen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iadesini istediği isimlerden biri olan İsveçli siyasetçi Emine Kakabaveh, Türkiye karşıtı açıklamalarına devam ederken, İsveç’te de siyasi krize neden oldu.

Kakabaveh, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında varılan anlaşma gereği silah ambargosunun kaldırılması ve suçluların iadesi konusunda hükümete yüklendi. Terör örgütleriyle içli dışlı ilişkileriyle de tanınan Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’yi suçladı, hükümetin ‘anayasaya aykırı hareket ettiğini’ öne sürdü.

Kakabaveh, hükümetin yetkilerini ihlal edip etmediğini ve anayasaya aykırı hareket edip etmediğini araştırmasını istedi.

Konuyla ilgili dilekçe veren Kakabaveh, “Bireysel iade davalarının İsveç hükümeti tarafından Türkiye’yi İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusunu serbest bırakmaya ikna etmek için kullanılması son derece ciddi bir konudur. Bu, yargının bağımsızlığına ilişkin anayasanın 11. Kısmının 3. Kısmına tamamen aykırıdır ” ifadelerinde bulundu.

Fotoğraf: Branko Besevic - Unsplash

HABERE YORUM KAT