Erdoğan’dan muhalefete ağır sözler: 'Gavurun kılıcını sallıyorlar', 'İsyan çıksın istiyorlar’

Erdoğan’dan muhalefete ağır sözler: 'Gavurun kılıcını sallıyorlar', 'İsyan çıksın istiyorlar’

Recep Tayyip Erdoğan, bugün Karaman’da katıldığı açılış töreninde muhalefete sert eleştiriler yöneltirken siyasetteki gerilimi de arttırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da toplu açılış töreninden yaptığı konuşmada muhalefete yönelik sert sözler sarf etti.

Erdoğan, ‘‘gavurun kılıcını sallamak’’ suçladığı muhalefet hakkında ‘‘habis zihniyet’’, ‘‘kirli senaryonun gönüllü figüranı’’, ‘‘yeminli Türkiye düşmanı’’ sıfatlarını kullanırken döviz kuru ve enflasyondaki artışı geçtiğimiz yaz Marmara Denizi’nde görülen müsilaja benzetti.


 
MUHALEFETE AĞIR SÖZLER: 'TÜRKİYE DÜŞMANLARININ DEĞİRMENLERİNE SU TAŞIYANLARIN...'
Cumhurbaşkanı, ‘‘Son sekiz, dokuz yıldır ülkemizin yaşadığı her saldırının ekonomik bir boyut var. Nice oyunlara rağmen yolumuzda yürümeye devam ettik. 2018’den beri ekonomimiz doğrudan hedef oldu. Aldığımız tedbirlerle bu saldırının yurtdışı ayağını kestik. Bu defa da ülkemiz içinde piyasalarda döviz kur üzerinden başlatılan tedirginliklerle aynı oyun sürdürüldü. 20 Aralık’ta da  bunların ayaklarını kestik ne oldu. Bir anda döviz aşağıya inmeye başladı mı? Başladı. Siyasi muhalefet adına bu kirli senaryoya gönüllü figüranlık yapanları  gavurun kılıcını çalanların, yeminli Türkiye düşmanlarının değirmenlerine su taşıyanların sergiledikleri çirkinlikleri de sizlerin takdirine bırakıyorum’’ dedi.

''KURDAKİ MÜSİLAJI TEMİZLEDİĞİMİZ GİBİ ENFLASYONDAKİ MÜSİLAJI DA EN KISA SÜREDE ORTADAN KALDIRACAĞIZ''
Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 2 milyon işsizi istihdam ettiklerini söyleyen Erdoğan, TÜİK yüzde 36,1 ENAG’ın ise yüzde 82,8 olarak açıkladığı enflasyonun halkın alım gücünü olumsuz etkilediğini kabul etti.

Cumhurbaşkanı, ‘‘20 Aralık bir dönüm noktası oldu. Açıkladığımız tedbir paketlerinin hemen ardından bu oyunu da bozduk. Yükselen enflasyon yüzünden vatandaşın canının yandığını biliyoruz. Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Ekonomik gerekçelere dayanamayan fiyat artışları ile milletimizin alım gücünü düşürenlerin gözünün yaşına bakmayacağız. Felaket tellallığı yapamadıkları için kıvranıyorlar, milyonlarca vatandaşa iş sağlıyoruz. Sadece 2021’de 2 milyon işsize iş temin ettik’’ dedi.

Erdoğan’ın iki milyon kişiye iş bulduklarını söylemesine rağmen TÜİK’in 10 Aralık 2021’de yayınladığı işgücü istatistiklerine göre Türkiye 3 milyon 717 bin işsiz var. İstihdam edilen nüfus 29,5 milyon iken çalışabilir nüfusun yüzde 54’ü istihdam piyasasının dışında.


 
'İSTİYORLAR Kİ EKONOMİDE BEKLENMEDİK BİR DALGALANMA YAŞANSIN, İSYAN BAŞLASIN'
Konuşmasında İsim vermeden birkaç gündür Kazakistan’da yaşanan protestolara atıfta bulunan Erdoğan, CHP ve İyi Parti liderlerinin kendi tabanlarını sokaktan uzak tutma çabalarına rağmen muhalefetin ülkede isyan çıkmasını umduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, ‘‘Sapkın ideolojilerine malzeme bulamadıkları için kahroluyorlar. Terörün kökünü kazıdık mı? Artık sokalara çıkılmayan doğuda güneydoğuda huzur var. İstiyorlar ki darbe girişimi olsun demokrasi ortadan kalksın. Ey Bay Kemal, sen tankların arasından gidebilirsin ama biz milletle birlikte oluruz. İstiyorlar ki terör örgütleri üzerimize saldırsın, her taraf ateş kana bulansın, milletin huzuru kaçsın. İstiyorlar ki salgın hastalık mı baş gösterdi? Halkın sabrı taşsın. İstiyorlar ki ekonomide beklenmedik bir dalgalanma yaşansın, insanlar işlerinden olsun, isyan başlasın. İstiyorlar ki Türkiye ablukaya alınsın, dışarıdan müdahale başlasın. Ama biz buradayız bu habis zihniyetle çarpışa çarpışa ülkemizi bu noktaya getirdik.''

''TABİPLER ODASI OLARAK BİR ESERİNİZ VAR MI?''
Tabipler Birliği'ni de hedef alan Erdoğan, ''Siz ne sahtekarsınız ya.Şimdi bir de bunların Tabipler Birliği var. Erciyes Üniversitesi büyük bir kadro ile TURKOVAC'ı üretiyor, adamlar diyor ki böyle birşey yok diyor. Siz ne sahtekarsınız? Sizin Tabipler Odası olarak bir eseriniz var mı? Yapana da taş koydunuz.

Biz şehir hastanelerini yaptık, tarihinizde Bay Kemal'in Savaş Ay'ın programında gösterdiği gibi rezil hastanelere vatandaşımızı mahkum etmedik. Siz Tabipler Odası olarak o zamanlar sesiniz çıkmadı. Ah, ah.! Bu sahtekarlar, bu cambazlar hastanelerde rehin alınan vatandaşlarımızın haklarını birgün savunmadı. Biz o mücadeleyi verdik. Bunlar da utanma yok. Bunları AKP iktidarı olarak biz yaptık. Türkiye'nin dört bir yanına aldık'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT