Erdoğan'dan Joe Biden açıklaması: 'YPG mi Türkiye mi' diye sordum, yanıt alamadım

Erdoğan'dan Joe Biden açıklaması: 'YPG mi Türkiye mi' diye sordum, yanıt alamadım

ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin de konuşan Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında gerilim yaratan başlıkları değerlendirdi.

17Bakü’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'a ''Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile mi hareket edeceksiniz?'' diye sorduğunu ancak cevap alamadığını söyledi. Erdoğan ''Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine, o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini tercih etmek tarihi bir hatadır'' dedi. ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararına da değinen Erdoğan, "Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir" ifadesini kullandı.

Uçaktaki gazetecilerden NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri’nin aktardığına göre, "ABD hala Afrin’deki hastane bombalanmasının arkasında YPG olduğunu söyleyemedi'' diyen Cumnurbaşkanı Erdoğan, ''Çünkü terör örgütünün arkasında kendileri var. Ne Anthony Blinken (ABD Dışişleri Bakanı) ne diğerleri 'Bu terör örgütü' diyemedi'' şeklinde konuştu.

'SURİYE'NİN KUZEYİNDE KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ'
 

Erdoğan şöyle konuştu:

''Bunları kendi Savunma ve Dışişleri Bakanları Türkiye’ye geldiklerinde ispatları ile göstereceğiz. Netice olarak şu an Trump döneminde çok anlattık netice alamadık. Biz olduğu gibi gerçekleri bunları anlatmaya devam edeceğiz netice alırız almayız ancak bizim işimiz bunları anlatmak anlatmaya devam etmek.

Gerek Obama, gerekse Trump ve Biden döneminde Suriye’nin kuzeyinde değişen bir şey yok. Bundan sonra da olacağına inanmıyorum. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Askerimiz, Emniyetimiz çok güçlü, inanıyorum. Gücümüzü Libya’da Suriye’de ispat ettik, ispat etmeye de devam edeceğiz.''

ABD BAŞKANI BIDEN İLE NE KONUŞTU?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde ABD Başkan Joe Biden ile yaptığı görüşmenin içeriğine de değindi.

Erdoğan, Biden'a ''Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile hareket edeceksiniz?'' diye sorduğunu ancak cevap alamadığını söyledi.

MACRON'A SURİYE SEÇİMİ SORUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında bir araya geldiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile arasında geçen diyaloğu da anlattı.

Erdoğan, Macron'a ''Esad'ın yüzde 95 ile seçimi kazandığına inanıyor musununuz?'' diye sorduğunu Macron'un güldüğünü söyleyerek ''Güldüğüne göre inanmıyorsun dedim. Diktatörlerin olduğu yerde bu şekilde seçim kazanılır'' şeklinde konuştu.


 

HABERE YORUM KAT