Erdoğan'a yakın isim Financial Times'a konuştu: 'Panik yok ama rahat da değiller'

Erdoğan'a yakın isim Financial Times'a konuştu: 'Panik yok ama rahat da değiller'

Türkiye'deki Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili bir analiz, saygın İngiliz gazetesi Financial Times tarafından yayımlandı. Analizde, Erdoğan'a yakın isimlerin görüşlerine de yer verildi.

14 Mayıs seçimleri Türkiye ve dünya gündemine damga vurmaya devam ediyor. İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times, "Türkiye Seçimleri: Erdoğan En Büyük Rekabetiyle Karşı Karşıya" başlığıyla yayımladığı haberde, "21 yıl iktidarda kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı, ülkenin yönünü değiştirmeye kararlı birleşmiş bir muhalefetle sıkı bir yarışta" ifadesine yer verdi.

Haberde, seçim kampanyaları sürecinde tartışmaların soğan ve savaş gemisi gibi farklı konulara kadar uzandığı vurgulanırken, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev mutfak videolarıyla gündeme geldiği hatırlatıldı.

Muhalefetin zaferi durumunda, özellikle az bir farkla kazanmaları halinde, Erdoğan'ın demokrasiye ve uzun süredir kontrolünde olan yargı, polis ve orduya olan bağlılığının sınanacağı belirtiliyor. Eğer Erdoğan bir dönem daha kazanırsa, muhalefet Türkiye'nin daha ağır bir baskıcı rejime geçme tehlikesinden endişe duyuyor şeklinde yorumlanıyor.

Erdoğan'ın seçim kampanyası ise vaatlerin bir kombinasyonundan oluştuğu belirtiliyor. Bir ay ücretsiz doğalgaz, asgari ücret artışı, öğrencilere 10 GB ücretsiz internet gibi sözlerin verildiği ve devlet projelerinin açılışlarının da eklenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Haberde, Erdoğan'a yakın bir yetkilinin açıklamalarına da yer veriliyor. Destekçilerinin onun bir savaş içinde olduğunu bildiği ifade edilerek, "Panik yok ama rahat da değiller" şeklinde bir değerlendirme aktarılıyor.

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu Seta'dan bir uzman olan Ferhat Pirinççi de Financial Times'a konuşarak, Erdoğan'ın kampanyasının kendine güvendiğini, ancak seçimin çok kritik olduğunu ve daha fazla çalışmaları gerektiğini bildiklerini belirtiyor.

Financial Times, seçim sonucunu huzursuz muhafazakarlar, gençler ve Kürt seçmenin belirleyeceğini aktarıyor. Genel olarak Erdoğan'a oy veren fakat onun hizmet vermediğine inananlar, 5.3 milyon yeni seçmen ve Kürtlerin sonucu etkileyeceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT