'Erdoğan tükürdüğünü yaladı'

'Erdoğan tükürdüğünü yaladı'

CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nazi, randevu vermem, referandum yaparız' dediği AB liderlerinin ayağına giderek, AB'yle devam etmek istediğini söylemesinin, tükürdüğünü yalamak olduğunu dile getirdi.

BRÜKSEL - CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve PES Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'ya her türlü hakareti yapmasına rağmen, kendisinin ve bakanların Brüksel'de Avrupa sürecine bağlı olduklarını söylediklerini ifade etti. Halk TV anahabere telefonla bağlanan Sevinç, "Artık bir noktadan sonra bunların ciddiye alınır bir yanı kalmadı. Aynı şekilde Erdoğan da 'randevu vermem' sürecinden AB'yle devam etmek istiyoruz sürecine geldi. Bu ya bir kafa karışıklığı, ya da bir niyet karışıklığıdır. Öncelikle kafalarındaki bu karışıklığı gidermeleri gerekiyor" dedi.

Kader Sevinç, Halk TV anahaber sunucusu Lale Ozan Arslan'ın, Erdoğan'ın Nazi dediği liderlerle yüzyüze geldiği yönündeki sorusuna da şu şekilde yanıt verdi:

"Bunun okuması şudur. Siz bir ülkeye veya birliğe Nazi dedikten sonra, AB müzakerelerini reddediyoruz, referanduma götüreceğiz dedikten sonra. Bu kadar hakaret ettikten sonra onların ayağına gelip görüşüyorsanız, Avrupalıların gözünde bu tükürdüğünü yalamaktır".

 

HABERE YORUM KAT