Erdoğan-Putin fotoğrafına Almanya'dan tepki: Bu bir meydan okumadır

Erdoğan-Putin fotoğrafına Almanya'dan tepki: Bu bir meydan okumadır

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Tahran Zirvesi'nde 3 liderin verdiği fotoğraf karesi için "Bu bir meydan okumadır" dedi.

Alman gazetesi Bild'e konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Tahran Zirvesi'nde Erdoğan, Putin ve Reisi'nin verdiği fotoğrafla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ve İbrahim Reisi arasında Tahran'da yapılan bir zirve toplantısında çekilen fotoğraf, üç devlet yetkilisinin el ele tutuşup gülümsediğini gösteriyor.

Baerbock ''"Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu fotoğrafta olması, en hafif tabirle bir meydan okumadır." açıklamasında bulundu.

Annalena Baerbock, NATO üyesi Türkiye'nin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna'ya "büyük bir askeri destek" verdiğini ve aynı zamanda Ukrayna'daki tahıl koridorunu güvence altına almak için yapılan son anlaşmada bulunduğunu dile getirdi.

Baerbock, "İşte bu yüzden bu fotoğraf benim için, özellikle de bir NATO üyesi açısından anlaşılmaz olmaktan öte" diye konuştu.

Baerbock ayrıca, "Fotoğraftaki grup, ortak değerlerimiz için bir arada durmamızın ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Çünkü değerlerimize sahip çıkmayan başka aktörler de var ve şüpheye düştüğümüzde onlar da güçlerini birleştiriyorlar" dedi.

Fotoğraf:AA

 

HABERE YORUM KAT