'Erdoğan, NATO zirvesinin istenmeyen adamıydı'

'Erdoğan, NATO zirvesinin istenmeyen adamıydı'

CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve PES Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile birlikte NATO zirvesinin 3 istenmeyen adamından biri olduğunu söyledi.

BRÜKSEL - CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve PES Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç, Halk TV anahaber bültenine telefonla bağlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesine katılan liderlerin rahatsızlık duyduğu 3 isimden biri olduğunu söyledi. Görüntülerden de anlaşıldığı gibi, rahatsızlık duyulan diğer isimlerin de ABD Başkanı Donald Trump ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban olduğunu dile getiren Sevinç, "Bu ülkelerde parlamentolar var. İşleyen bir sistem var gibi görünüyor. Ancak bu 3 ülke de özgürlükçü olmayan bir yöne doğru savruluyorlar" dedi. 

'Erdoğan'dan kadın bakan gafı'

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la yaptığı görüşme sonra kameralar önünde büyük bir gaf yaptığını hatırlatan Kader Sevinç şunları söyledi: 

"Fransa'nın yeni savunma bakanı bir kadın. Fransa Cumhurbaşkanı Macron kendisini tanıştırdığı zaman, Erdoğan 'Böyle bir bakanlığa bir bayanın getirilmesi enteresan' dedi. Bu konu Fransa'da gündem oldu. Bu söz üzerine zaten hemen devam edildi ve salona geçildi. Merkel'le görüşmelerde ise İncirlik Üssü, demokratikleşme ve idam gibi konuların da gündeme geldiğini öğrendik. Erdoğan'ın AB'nin önde gelen isimleri Tusk ve Junker'le yaptığı görüşmeler ise gergin geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce eğer müzakere başlıkları açılmazsa bu görüşmeyi yapmayacağını söylemişti. Ancak Erdoğan Brüksel'e geldi ve bu görüşmeyi yaptı. Tusk da görüşmeden hemen sonra attığı twitle, görüşmede gazetecilerin durumunun ve insan haklarının ele alındığını söyledi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok kolay bir Brüksel ziyareti olduğunu söyleyemeyiz". 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum