Erdoğan Avrupa Birliği’ne ‘hastayım gelemem’ dedi ama bakın nereye gitti

Erdoğan Avrupa Birliği’ne ‘hastayım gelemem’ dedi ama bakın nereye gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılacak Ak Parti grup toplantısını ve yarın başlayacak Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine katılımını soğuk algınlığı nedeniyle iptal etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti grup toplantısına katılımı ve İspanya ziyareti, rahatsızlığı nedeniyle iptal edildi.

İspanya’nın Granada kentinde 5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) ile Avrupa Birliği Hükümet ve Devlet Başkanları zirvesinin gündemine Dağlık Karabağ krizi damgasını vuracak.

Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile telefon görüşmesi yapmış ve İspanya’ya davet edilmişti.

VOA Türkçe’den Arzu Çakır’ın haberine göre; AB kaynaklarından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın başlayacak zirveye soğuk algınlığı nedeniyle katılamayacağını öğrendi. Kaynaklar daha önce Erdoğan’ın Granada’ya gelmesinin beklendiğini bildirmişti.

Programlarını iptal eden Erdoğan, akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’ne gitti. Erdoğan’ı aralarında Binali Yıldırım, Ömer Çelik, Hamza Dağ’ın da olduğu kalabalık bir partili grup karşıladı. Erdoğan kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı ve sohbet etti.

Erdoğan, 7 Ekim cumartesi günü ‘Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni Hep İleri’ ve ‘Cumhuriyet’in Yüz Akı Türkiye’nin Ortak Aklı’ sloganlarıyla yapılacak büyük kongre ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Erdoğan, kongre ile ilgili çalışmalarını parti genel merkezinde sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT