Erdoğan ‘Avrupa Birliği’ diye yola çıktı ama rotayı Bahçeli’ye çevirdi

Erdoğan ‘Avrupa Birliği’ diye yola çıktı ama rotayı Bahçeli’ye çevirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerini kazanmasının ardından ‘Avrupa Birliği’ne girme müjdesi vermişti. Ancak Erdoğan’ın çıkışları rotayı MHP lideri Bahçeli’ye çevirdiğini gösteriyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili olarak "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Yargıtay kararı ile ilgili sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

"Her şeyden önce Yargıtay'ın bir yüksek mahkeme olduğunu herhalde kimse inkar edemez. Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez.”

Erdoğan “Partimden bazı arkadaşlar Yargıtay’ı yerip, Anayasa Mahkemesi’ne övgüler düzüyorsa yanlış yapıyorlar” diye ekledi.

Erdoğan birkaç saat sonra ise Yargıtay’dan yana aldığı tarafı bir kenara bırakıp tarafsızmış gibi açıklamada bulundu ve "Biz tartışmada taraf değil hakem konumundayız" dedi.

Yaşananlar Türkiye’de yargı krizi tartışmalarını büyüttü.

AVRUPA BİRLİĞİ RAFA KALKTI

Yargı konusunda Türkiye sık sık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve Avrupa’dan gelen açıklamalarla karşı karşıya geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerini kazanmasının ardından ‘Avrupa Birliği’ne girme müjdesi vermişti. Ancak Erdoğan’ın çıkışları rotayı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çevirdiğini gösteriyor.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması gerektiğini savunmuştu. Erdoğan da yeni anayasa çıkışıyla Bahçeli’ye göz kırpmış oldu.

BAHÇELİ’NİN VELİAHDI DA KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin veliahdı olduğu söylenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. İzzet Ulvi Yönter ise, Anayasa Mahkemesi’ne yönelik “Bizim dağda, taşta başını ezdiğimiz teröristler, AYM’ye arka kapıdan giriyor. Ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum