'Erdoğan, Allah’ın size bahşettiği bir kişi'

'Erdoğan, Allah’ın size bahşettiği bir kişi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bosna Hersek'in 8 bin ton bize et gönderilmesi konusunu doğrusu az buluyorum.15 bin tona kadar bir marjımız var. Bosna Hersek’te bir istihdam alanı doğuracaktır" dedi.

SARAYBOSNA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da AKP'nin yurt dışı örgütü olarak bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Allah’ın her yüzyılda bir kez birini bahşettiğini ve bu kişinin milletini dinine döndürdüğünü kaydederek, “Bizim Aliya İzetbegovicimiz vardı. Allah’ın yardımıyla ayakta kaldık.” dedi.

"Siz Avrupalı Türkler, liderinize destek olmalısınız"

Bugün Türk milletinin de Allah’ın kendilerine bahşettiği bir kişiye sahip olduğunu belirten İzetbegovic, “Bu kişi, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona yardım edin, onu destekleyin. Doğru yolda olmalısınız. Siz Avrupalı Türkler, liderinize destek olmalısınız.” şeklinde konuştu.

"8 bin ton bize et gönderilmesi konusunu doğrusu ben az buluyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı konuşmada, "Özellikle ekonomi alanındaki, 8 bin ton bize et gönderilmesi konusunu doğrusu ben az buluyorum. Yani bu konuda bizim 15 bin tona kadar bir marjımız var. Ve bu çok ciddi manada da özellikle Bosna Hersek’te bir istihdam alanı doğuracaktır. Benim biraz geçmişimde bu sektörde çalışmışlığım var, bu sektörü de iyi bilirim. Yani canlı hayvan nedir, karkas nedir, löp et nedir iyi bilirim. Ortak çalışmayla birlikte inşallah Bosna Hersek ciddi bir sıçramayı yakalayacaktır" dedi.

20180520_2_30480098_33938310_web.jpg

HABERE YORUM KAT