Enerji tasarrufu önlemleri: Sırada süpermarketler var

Enerji tasarrufu önlemleri: Sırada süpermarketler var

Birçok perakendeci süpermarket gece geç saatlere kadar açık. Ancak yeni enerji tasarrufu planıyla birlikte süpermarketlerin çalışma saatleri kısaltılabilir.

Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle, Almanya önümüzdeki kış aylarında enerji tasarrufu yapmak zorunda kalacak. Şimdi indirimciler ve süpermarketler de enerji tüketimini azaltmaya teşvik ediliyor.

Enerji Tasarrufu Yönetmeliği: Daha kısa çalışma saatleri

Federal kabine, Ağustos ayında, enerji tasarrufu yönetmeliğini onayladı. Yönetmelik, diğer şeylerin yanı sıra perakendecilerin dükkanlarının kapılarını kapalı tutmalarını ve aydınlatmadan tasarruf sağlamalarını içeriyor. Ayrıca neon tabelalarında en geç saat 22’ye kadar kapatılması gerekiyor.

Gıda şirketi Tegut'un genel müdürü Thomas Gutberlet de şirketinde enerji tasarrufu yapmaya çalışıyor. Gutberlet, market saatlerinin kısaltılması hakkında şunları söyledi: “Kısa vadede bir azaltma, enerji tasarrufuna yardımcı olacaktır. Uzun vadede, perakende işlerini yeniden daha çekici hale getirecek.”

Yalnızca iki federal eyalette: Mağazalar akşam 8'de kapanıyor

Bavyera’da çoğu perakendeci, hafta sonları da dahil olmak üzere akşam 8’de kapanıyor. Ancak Almanya’nın büyük bir bölümünde saat 22’ye kadar çalışma saatleri oldukça yaygındır. 

Alman federal eyaletlerinde mağaza açılış saatleri:

-Bavyera, Saarland: Pazartesi - Cumartesi 06:00 - 20:00

-Rheinland-Pfalz, Saksonya: Pazartesi - Cumartesi 06:00 - 22:00

-Baden-Württemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hesse, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Schleswig-Holstein : Pazartesi - Cumartesi 0:00 - gece yarısı

-Saksonya-Anhalt, Thüringen: Pazartesi - Cuma 0:00 - gece yarısı, Cumartesi 0:00 - 20:00

-Mecklenburg-Batı Pomeranya: Pazartesi - Cuma 12:00 - gece yarısı, Cumartesi 0:00 - 22:00

Bir röportajda indirim devi Aldi’ye, açılış saatleri sorulduğunda müşteri ihtiyaçlarına atıfta bulundu: “Tüketicilerin ihtiyaç duyduğu şubelerde yalnızca akşam 9'a kadar daha uzun açılış saatleri sunuyoruz.” Kendi açıklamasına göre, rakip Kaufland da müşteri isteklerine göre yönlendirilmek istiyor. Bir Kaufland sözcüsü: “Temel olarak, Alman şubelerimizin çoğu pazartesiden cumartesiye sabah 7'den akşam 10'a kadar açık” dedi.

Ancak şu anda Kaufland, şirketin açıkladığı gibi açılış saatlerini kısaltmayı planlamıyor: “Müşterilerimizin beklentileri ön planda. Uzun açılış süreleri özellikle çalışan insanlar için faydalıdır. Şu anda çalışma saatlerimizi kısaltmaya yönelik bir plan yok.” Ancak Kaufland şunları vurguladı: “Enerji verimliliği Kaufland için kilit bir konu ve iklim stratejimizin önemli bir parçası.”

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - socialtyvr

 

HABERE YORUM KAT