Enerji sabit oranı: 300 Euro ne zaman ödenecek?

Enerji sabit oranı: 300 Euro ne zaman ödenecek?

2022 yardım paketiyle birlikte enerji sabit oranı geliyor. Ödemeden kimler ne zaman yararlanabilecek ?

Günlük yaşamdaki fiyatlardaki keskin artış göz önüne alındığında, federal hükümet 2022 yardım paketi ile vatandaşlar için bazı mali yardımlar başlattı. Özellikle enerji fiyatları Ukrayna savaşından bu yana sürekli arttığı için, buna 300 Euro'luk enerji sabit oranı da buna dahil. Ancak herkes bir kerelik ödemeden yararlanamayacak.kreiszeitung.de , enerji sabit ücretini kimin aldığını ve 2022'de paranın ne zaman ödeneceğini bildiriyor .

300 Euro'luk enerji sabit ücreti ne zaman ödenecek?

Yardım paketinden alınan enerji sabit oranı ile politikacılar Almanya'daki tüm işçilere finansal destek sağlamak istiyor . Bu, Federal Cumhuriyet'te yaklaşık 44 milyon kişiye tekabül ediyor. 300 Euro, işveren tarafından maaşla birlikte Eylül ayında ödenen bir kerelik sübvansiyon olarak ödenecek. Şirketler daha sonra miktarı devletten geri alabilirlecek.

1 Eylül 2022'de iş ilişkisi içinde olan çalışanlar, Eylül'de maaş ödemesi ile birlikte muhtemelen toplu ödeme alacaklardır. Business Insider'ın bildirdiğine göre, ücret vergisi kayıtlarını üç ayda bir veya yıllık olarak sunan daha küçük işverenler söz konusu olduğunda, enerji toplu ödemesi de Ekim ayına kadar transfer edilemedi . SPD'den yapılan basın açıklamasına göre, ödeme "hızlı ve bürokratik engeller olmadan" yapılmalı.

Fotoğraf: Unsplash - diesektion

HABERE YORUM KAT