Enerji krizi için yeni adım: Heidelberg sokakları da mı karanlık kalacak?

Enerji krizi için yeni adım: Heidelberg sokakları da mı karanlık kalacak?

Enerji krizine karşı Baden-Württemberg yaklaşan Noel dönemi için birtakım önlemler almak istiyor.

Parlak ışıklar ve ağaç süsleri birçok yerde Noel öncesi dönemin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, yaklaşan enerji krizi söz konusu olduğunda Baden-Württemberg'deki belediyeler, tasarruf amacıyla bir takım önlemler almak istiyorlar. 

Stuttgart'taki Noel ağaçları daha az yanacak

Şehrin basın sözcüsü, Stuttgart Belediye Binası'nda Noel ışıkları olmayacağını duyurdu. Ayrıca şehirdeki Noel ağaç süslerinin de daha az yanacağını belirtti. Örneğin, Schlossplatz'daki büyük Noel ağacının ışıkları geçen senelerde 450 saat boyunca çalışır durumdaydı. Ancak bu yıl sadece 240 saat çalışacaklar.

Stuttgart Şehir Girişimi'nden Sven Hahn bu önlemleri eleştirdi. Hahn: “Noel ışıklarının olmaması nedeniyle şehir oldukça karanlık olabilir. Bu da güvenlik sorunları yaratabilir. Bir şehirde kendinizi rahat hissetmiyorsanız, alışverişe de gitmezsiniz” dedi. Enerji krizi sırasında birçok bina ve meydanın aydınlatmasının kapatıldığı Heidelberg'de de benzer endişeler vardı.

Heidelberg Noel'de de enerji tasarrufu yapmak istiyor

Karlsruhe'de "iyi bir örnek teşkil etmek" ve aynı zamanda Noel öncesi atmosferinden vazgeçmemek istiyorlar. Şehirden bir basın sözcüsü, bunun için nasıl önlem alacaklarını ileriki haftalarda açıklayacaklarını duyurdu.

Tübingen belediye başkanı Boris Palmer, enerji tasarrufuna yönelik bu yaklaşımlara şüpheyle yaklaşıyor: "Noel ışıklarıyla ilgili tartışmanın odak noktası tamamen sembolik ve büyük tüketicilerin hareketsizliğini gizliyor" dedi. Ancak üniversite şehri aynı zamanda Noel yaklaşırken enerji tasarrufu yapmanın yollarını da arıyor

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - maria_brauer

HABERE YORUM KAT