Emre Can ve Türkgücü:  Dortmund’un yıldızı ile Alman liglerinin ilk Türk takımı korona mağduru oldu

Emre Can ve Türkgücü: Dortmund’un yıldızı ile Alman liglerinin ilk Türk takımı korona mağduru oldu

Dortmund’un yıldızı Emre Can ile Alman Üçüncü Ligi’nin yeni ve sürpriz takımı Münih Türkgücü, koronavirüsün pençesinde. Emre Can gönüllü izolasyona çekilirken, Türkgücü de virüs nedeniyle bu haftaki maçını erteletti.

Koronavirüs (Covid-19) Dortmund’un yıldız futbolcusu Emre Can’ı saha dışı bırakırken, Alman profesyonel liglerinde mücadele eden ilk Türk takımı Münih Türkgücü’nü de maçını erteletmek zorunda bıraktı. 

Bu hafta Alman Birinci Ligi’nin köklü takımı ve bölgedeki ezeli rakibi Schalke 04 ile Dortmund’un oynayacağı karşılaşmaya hazırlanan Emre Can, koronavirüs testinden pozitif sonuçla çıkınca saha dışı kaldı. 26 yaşındaki yıldızın evinde izolasyona çekildiği bildirildi. Yapılan korona testlerinde diğer Dortmundlu futbolcuların ve yöneticilerin negatif sonuç aldığı öğrenildi. Dortmund ile Schalke 04 arasındaki bölgesel derbi maçının bugün yapılacağı bildirildi. 

MÜNİH TÜRKGÜCÜ, MAÇI ERTELETTİ 

Öte yandan Alman liglerinin sürpriz takımı Münih Türkgücü de bu haftaki maçını koronavirüs nedeniyle erteletti. Üçüncü lige bu yıl çıkan ve profesyonel Alman liglerindeki ilk Türk takımı unvanı da olan Türkgücü, kulüpteki üç görevlinin korona testinde pozitif sonuç aldıklarını, bu nedenle Zwickau ile cuma akşamı oynananacak maça çıkamayacaklarını duyurdu. 

Perşembe günü test edilen kulübe sonuçlar perşembe gecesi bildirildi. Bunun üzerine Türkgücü yönetimi Alman Futbol Federasyonu’na  (DFB) acil bir başvuruda bulunarak bu haftaki karşılaşmanın ertelenmesini istedi. Cuma öğleden sonra DFB, bu maçın ertelendiğini iki kulübe bildirdi. Kararın iki kulübün yönetimleriyle uzlaşarak alındığına dikkat çekildi. 

Münih Türkgücü’nin Teknik Direktörü Alexander Schmidt, takımının karantinaya çekildiğini bildirdi. 

Münih Türkgücü, 6’ncı hafta maçları sonunda 3. Lig’in 10’uncu sırasında bulunuyor. 

+49-DORTMUND/MÜNİH

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT