Emlak vergisi Elster hakkında bilmeniz gerekenler

Emlak vergisi Elster hakkında bilmeniz gerekenler

Mülk sahiplerinin, vergi beyannamesine ek olarak 2022 yılında Elster aracılığıyla çevrimiçi olarak emlak vergisi değeri ibraz etmeleri gerekiyor.

Emlak vergisi reformu nedeniyle, mülk sahiplerinin bu yıl vergi beyannameleri ile yapacakları daha fazla iş olacak. Mülk sahiplerinin 1 Temmuz’dan 3 Ekim 2022’ye kadar vergi beyannamesine ek olarak, emlak vergisi değerini elektronik olarak belirleyip vergi dairesine beyanname vermeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi nedir?

Emlak vergisi mülk üzerinden alınır. Buna arazi ve üzerindeki binalar ile tarım ve ormancılık faaliyetleri dahildir. Emlak vergisi mülk sahipleri tarafından her yıl ödenir. 

Emlak vergisini kimler ödemek zorundadır?

-Gayrimenkul veya arazi sahipleri

-Kat mülkiyeti sahipleri

-Tarım ve Ormancılığa bağlı işletme sahipleri

-Miras yoluyla devralınan bir yapı söz konusu olduğunda; sözde mirasa dayalı yapı sahibi

Prensip olarak, Almanya'da mülkü olan herkes emlak vergisine tabidir ve bu nedenle bir beyan sunmalıdır. Ev sahipleri dolambaçlı yollarla emlak vergisini kiracıya devredebilir.

Elster’e hangi beyanlar verilmeli?

Emlak vergisi beyannamesi, yetkililerin hesaplamasını kolaylaştırdığı için, Elster aracığıyla çevrimiçi olarak yapılmalıdır. Bununla birlikte, mevcut düzenlemenin aksine, Bavyera Eyaleti, elle doldurulan veya bilgisayarda PDF yoluyla doldurulan ve ardından çıktısı alınan kağıt biçiminde başvurular da sunmaktadır. Sağlanması gereken bilgiler ilgili federal eyalete bağlıdır. Berlin, Brandenburg, Bremen, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saksonya-Anhalt, Schleswig-Holstein ve Thüringen eyaletleri Federal Maliye Bakanlığı ile federal model üzerinde anlaştılar. Diğer federal eyaletler, kendi emlak vergisi modellerini tanıtmak için açılış maddesini kullandılar. Örneğin Bavyera'da bir alan modeli, Hessen'de bir alan faktörü modeli ve Hamburg'da Alman Emlak Birliği (IVD) tarafından bildirildiği üzere bir yerleşim alanı modeli uygulanmaktadır. Mülkünüzün bulunduğu federal eyalete bağlı olarak farklı bilgiler talep edilebilir. Talep edilen bilgiler:

-Tapu kaydı

-Kullanım türü

-Temel değer

-Birim değerin referans numarası

-Yaşam alanı

-Malın cinsi

-Binanın yapım yılı

-Garaj ve park yeri sayısı

-Mülk sahiplerinin iletişim bilgileri ve mülkteki hisseleri

 

Emlak vergisi beyannamesi verirken dikkat edilmesi gerekenler

Ana değerlendirilme tarihi 1 Temmuz 2022. Bundan sonra değişen şeyleri bilgilerinize dahil etmeniz gerekmez. Yeni emlak vergisi yasası 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek. O zamana kadar değerlendirilen değerle birlikte eski tahakkuk esası uygulanmaya devam edecek.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - markusspiske

HABERE YORUM KAT