Emekliler için sabit enerji oranı: Bazı istisnalar olabilir...

Emekliler için sabit enerji oranı: Bazı istisnalar olabilir...

Emekliler, önümüzdeki Aralık ayında 300 Euro'luk bir enerji sabit oranı alacaklar. Ancak yeni emekli olanların yardım parasını bir süre daha beklemesi gerekecek.

Emekliler Aralık ayında banka hesaplarında daha fazla para görebilirler. Emekliler federal hükümetin üçüncü yardım paketinden enerji sabit ücretini alacaklar. Eylül ayında gelir vergisine tabi tüm çalışanlara ödenen tek seferlik ödeme, emeklilere de sunulacak.

Aralık ayında emekli olanlar sabırlı olmalı

Emeklilerin parayı alabilmeleri için herhangi bir yere başvurmalarına gerek yok. Çünkü para otomatik olarak hesaba geçiyor. Enerji sabit oranı Alman Emeklilik Sigortası (DRV) aracılığıyla ödenecek ve 15 Aralık’a kadar ödenmesi gerekiyor.

Ancak bir grubun biraz daha beklemesi gerekiyor. DRV'nin web sitesinde de açıkladığı gibi, emekli maaşı ödemesinin başlangıç tarihi de önemli. Aralık ayında emekli olanlar, Ocak 2023'e kadar enerji ödeneği alamayacaklar. DRV, bu emekli grubu için Aralık ayında bir ödeme yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığını açıklıyor.

Ödemede sorun yaşarsanız bunları yapabilirsiniz

Ödemede bir sorun çıkarsa ve hak sahibi emekliler parayı alamazsa, ödemenin telafisi uygulanır. Ancak sorunu, 9 Ocak 2023 ve 30 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında Bochum'daki Deutsche Rentenversicherung Knappschaft-Bahn-See’ye sunmanız gerekiyor.

300 Euro'nun tamamını alamayabilir. Çünkü enerji sabit oranı emekliler için de vergiye tabi. Bu durum herkes tarafından iyi karşılanmadı. Sol, bu yardım parasının vergiden muaf olmasını istedi. Parlamento grup başkanı Dietmar Bartsch, gazetelere verdiği demeçte, "Ellerinde net 1150 Euro olan yoksul emeklilerin enerji gideri ödeneği üzerinden vergi ödemesi, Trafik Lambasının verdiği hatalı bir karardır. Küçük ve orta ölçekli geliri olan emekliler için enerji maliyeti toplu ödemesi vergiden muaf olmalıdır.” dedi. 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - markusspiske

HABERE YORUM KAT