Emekli Yunan Büyükelçi’den Miçotakis’e mesaj: Türkiye Akdeniz ülkesidir, dışlanamaz

Emekli Yunan Büyükelçi’den Miçotakis’e mesaj: Türkiye Akdeniz ülkesidir, dışlanamaz

Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) Danışma Kurulu Üyesi emekli Büyükelçi Panagiotis İoakimidis' ten Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e mesaj: "türkiye Akdeniz ülkesidir, olup bitenle dışlanamaz" dedi

Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in yürttüğü dış politikaya bir eleştiri de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Danışmanı ve Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) Danışma Kurulu Üyesi emekli Büyükelçi Panagiotis İoakimidis’ten geldi.

Yunanistan’da gazeteci Giannis Laskarakis’e konuşan ve Yunanistan ile Türkiye arasında gerçekleştirilen istikşafi görüşmelere birçok kez katılan İoakimidis, “Yunan-Türk ilişkilerinin normalleşmesi, iki ülkenin kalkınmasında ve özellikle Trakya ve Doğu Ege’de olumlu etkiler yaratacaktır” diye konuştu.

TÜRKİYE AKDENİZ’DEN DIŞLANAMAZ

DHA’nın aktardığı haberde İoakimidis, Yunanistan’ın dış politikada Türkiye’ye karşı izlediği hatalı politikalara eleştirilerde bulundu. İoakimidis, “Bir gerçek var o da Türkiye’nin Akdeniz’de olup bitenlerden dışlanamayacağıdır. Türkiye bir Akdeniz ülkesidir. Elbette uluslararası hukuka saygı göstermesi şartıyla katılmalıdır” dedi.
Kaynak: SÖZCÜĞ

FOTO: SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT