Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

İSTANBUL - CHP'nin avukatları, ilçe birleştirme tutanaklarının il seçim kuruluna ulaştırılması ve buradaki işlemlerin ardından ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi il birleştirme tutanağını teslim aldı. 

Ekrem İmamoğlu da İstanbul İl Seçim Kurulu görevlilerince hazırlanan mazbatayı almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Eşi Dilek İmamoğlu'nun da eşlik ettiği İmamoğlu, adliyenin C kapısı önünde partililerce coşkuyla karşılandı.

Partilileri selamlayan İmamoğlu, mazbatasını almak üzere il Seçim Kurulu'nun bulunduğu kata çıktı.

Bu sırada koridorlar bariyerlerle kapatılarak güvenlik görevlilerince bekleyenlerin giriş yapması engellendi. İmamoğlu ile birlikte içeri girmek isteyen partililer ve basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında koridordaki toplantı salonlarının camları kırıldı. Cam kırılması sonucu bir kişi bacağından hafif yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra İBB'nin Saraçhane'deki binasına geldi.

20190417_2_36034933_43656318_web.jpg

"'16 milyonun hakkını yedirtmeyiz' dedik"

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Mazbatamızı 16 milyon insanımız adına devir aldım. Toplumun demokrasiye olan inancına ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, '16 milyonun hakkını yedirtmeyiz' dedik." diye konuştu.

"İBB'nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına açılmıştır"

"İBB'nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına, insanına bugün itibarıyla açılmıştır." diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim kafamız net"

"Elbette ki şehrimizde yaşayanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz. Bizim kafamız net. Bizim zihnimiz, bizim vicdanımız çok net. 16 milyon hemşehrimizin de aynı şekilde çok net. Bunu biliyoruz. Dolayısıyla bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışma noktalarının da bertaraf edilmesi adına elbette ilgili kurulların en hassas ve en hızlı bir şekilde süreci tamamlamalarını da diliyorum." diye konuştu. 

"Herkesten Allah razı olsun. Sıra bundan sonra bizde"

Şehre dünden bugüne emeği geçenleri, İstanbul'a iyi şeyler yapan ve şehri koruyan herkesi minnet ve şükran duygularıyla andığını aktaran İmamoğlu, "Herkesten Allah razı olsun. Sıra bundan sonra bizde." dedi.

Kentin binlerce yıllık tarihine, maneviyatına, bu şehrin doğasına, insanına saygıyı, bu kente özeni ana prensip edinerek yollarına tüm evrensel doğrularla devam edeceklerini belirten İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan görevi devralacağını, sonrasında dışarıda halka hitap edeceklerini söyledi. İmamoğlu, bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü tüm İstanbulluları Saraçhane'ye davet edeceğini sözlerine ekledi.   

İmamoğlu daha sonra görevi devralmak üzere başkanlık makamına geçti. 

muhur.jpg

31 Mart seçimlerini kazanarak İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, İBB Eski Başkanı Mevlüt Uysal'dan mührü alarak görevi devraldı.

 

HABERE YORUM KAT