Ekonomist Geçer  ''rekor dolar artışı'' için tarih verdi!

Ekonomist Geçer ''rekor dolar artışı'' için tarih verdi!

Ekonomist Selçuk Geçer , dolar kurunun 17 TL birden fırlayacağını iddia etti.

Ekonomist Selçuk Geçer, ekonomik durumun ciddi bir sıkıntıya gireceği iki tarih hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin döviz piyasasında zorlu bir döneme gireceği uyarısında bulunarak dolar kurunun 45 lirayı aşabileceğini söyleyen Geçer, Fed’in 2023 yılı için son faiz artırımı kararı aldığını hatırlatarak Fed’in faiz artırımına devam etmesinin doların değerini artırdığını söyledi.

Selçuk Geçer Avrupa Merkez Bankası’nın da faiz artırımına gitmesi, euronun dolar karşısında değer kazanmasına yol açabileceğine dikkat çekti.

Selçuk Geçer'in açıklamaları şöyle:

“Türkiye açısından bakalım, dövizi ne kadar baskılarlarsa baskılasınlar bu işin gideceği yer belli. Bütçe bize gösteriyor ki Türkiye'deki enflasyon yükselmeye devam edecek. Bu seneyi 27-28 seviyelerinden kapatırsak emin olun arkadaşlar marttan sonraki süreçte biz 60 TL'nin üzerinde bir dolar kurunu konuşmaya başlarız. Bugün 45 TL değeri olan dolar kurunun o zamanki enflasyon karşılığındaki değeri 60 TL'nin üzerine çıkacak çünkü. Bunu kontrol edebilirlerse ne ala yani 60 TL seviyelerinde tutabilirlerse... Büyük bir kırılganlık olursa o zaman çok daha yüksek seviyelerle karşı karşıya kalırız.

'45 diyorsun da ne zaman olacak' diye soranlar var, ben ilerideki bir süre için söylemiyorum bugün için söylüyorum, doların bugün 45 TL olduğunu söylüyorum üzerine binen her enflasyonla da yükselmeye devam edeceğini söylüyorum''

HABERE YORUM KAT