Edeka'dan şaşkına çeviren iş reklamı: Instagram'a bakıp durmayan eleman aranıyor!...

Edeka'dan şaşkına çeviren iş reklamı: Instagram'a bakıp durmayan eleman aranıyor!...

Edeka yayınladığı bir ilanda Z kuşağı ile dalga geçti. Şube müdürü daha sonra yaptığı açıklamada broşürün yanlış anlaşıldığını açıkladı.

“Bir kasa birayı bir kasa sudan ayırt edebilir misiniz?” Edeka, bu sözlerle birlikte yeni bir çalışan aradığını duyurdu. Kuzey Ren-Vestfalya'daki Detmold şubesi "tamamen kaybolmamış" birini arıyor. Ayrıca şube aradığı çalışanın “WhatsApp ve Instagram’ı her üç dakikada bir kontrol etmemesi” gerektiğini belirtti.

Europapark müdürü Roland Mark kısa süre önce Z kuşağının haftada sadece üç gün çalışmak istediğinden şikayet etti. Edeka, yayınladığı ilanda Z kuşağına atıfta bulunuyor. Yayınlanan ilanda şunlar yazıyor: “Tükenmişlik hissine kapılmadan haftada beş gün çalışmayı hayal edebiliyor musunuz?” Ancak şube müdürü Bay Gebhardt, kendisine ilan sorulduğunda, ilanla kimseyi eleştirmek veya hedef  almak istemediğini belirtti. Bunun yerine yayınlanan bu ilanla dikkat çekmek istediklerini açıkladı. Edeka sözcüsü Kerstin Holla amacın “sıra dışı bir iş ilanı” olduğunu söyledi.

Edeka, Z kuşağının gerçekçi bir resmini mi çiziyor?

Edeka, yayınladığı ilanda işe almak istedikleri çalışan özelliklerini listeledi: “Sabahları kendinize bir sandviç hazırlayabilir misiniz? Veya dostane bir şekilde merhaba veya hoşça kal diyebilir misiniz?” 

Z kuşağı hakkındaki önyargıları kontrol ettiğimizde karşımıza çıkan klişeler şunlar: Haftanın sadece birkaç günü çalışmak istemek, tembel olmak ve cep telefonuyla çok fazla ilgilenmek. Ancak gerçekte genç nesil “düzenlenmiş çalışma saatleri ve sıkı bir iş-yaşam dengesi” istiyor. Z kuşağının akıllı telefonlarla çok zaman geçirmesi, teknolojiye olan belirgin yakınlığından kaynaklanıyor. Ne de olsa Z kuşağı akıllı telefonlarla büyüdü.

Bir Twitter kullanıcısı Edeka’nın ilanını eleştirdi. Kullanıcı, şubenin sömürülmek isteyen birini aradığından bahsetti. 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - simonkadula

HABERE YORUM KAT