Edeka'da fiyat anlaşmazlığı: 450 ürün etkilendi...

Edeka'da fiyat anlaşmazlığı: 450 ürün etkilendi...

Edeka ve Mars markasının fiyat anlaşması sebebiyle raflarda ürün eksikliği gözle görülür bir biçimde arttı.

Edeka müşterileri, altı ay boyunca ABD'li gıda üreticisi Mars'ın çok sayıda ürününden mahrum kaldı.

Gıda şirketleri geçen yıl şiddetli fiyat tartışmalarına neden oldu. Sadece Mars değil, Coca-Cola, Nestlé veya Pepsi gibi şirketler de Rewe, Edeka ve Co.'dan daha yüksek fiyatlar talep ettiler.

Bu nedenle birçok müşteri alışveriş yaparken genellikle kendini boş rafların önünde buluyor çünkü Whiskas, Ben's veya Mars gibi markalardan yaklaşık 450 ürün eksik. Süpermarketler ve indirimciler orantısız olduğunu düşündükleri fiyat taleplerine boyun eğmek istemiyorlar.

Edeka kendi markasına ağırlık verdi

Mars'tan teslimatın durmasının üzerinden yarım yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen, fiyat anlaşmazlığı çözümsüz kaldı. Lebensmittelzeitung'a göre Edeka , olası bir Mars geri dönüşünü bu yılın yıllık planlamasından sildi. Ancak ne süpermarket ne de Mars konu hakkında yorum yapmıyor.

Edeka, uzun zamandan beri yaklaşık 450 kayıp Mars ürününün yerine yenilerini sağladı. Edeka, raflardaki boşlukları kapatmak için öncelikle kendi markalı ürünlere yer verdi. 

Süpermarket ürün yelpazesini yeniden yapılandırmak zorunda kaldı, ancak gıda perakendecisi Edeka'nın kendi markalarının pazarlanmasından yararlanıyor.

HABERE YORUM KAT