Edeka patronundan itiraf gibi açıklama: Almanlar alışveriş yaparken böyle dolandırılıyor

Edeka patronundan itiraf gibi açıklama: Almanlar alışveriş yaparken böyle dolandırılıyor

Edeka patronu Markus Mosa, verdiği bir röportajda marka üreticilerine yönelik ciddi iddialarda bulunuyor. Almanları daha yüksek fiyatlara zorlamak için hangi hilelerin kullanıldığını anlatıyor

Edeka'nın CEO'su Markus Mosa, bir röportajda büyük marka gruplarına yönelik ciddi iddialarda bulundu. Almanya'daki mevcut yüksek gıda fiyatlarından sadece enflasyon ve hammadde eksikliği değil, aynı zamanda üreticilerin de sorumlu olduğu vurgusunu yaptı.

Mosa'ya göre bayiler, "daha pahalı olmasına ve Almanya'daki tüketicilere gereksiz yere yük binmesine rağmen" markalı ürünler almaya zorlanıyor. Üreticiler, "ürünlerin sınırları aşmaması" için her şeyi yapıyor. 

Basit bir dille bu, Edeka gibi bayilerin yurtdışından daha ucuza mal almasına izin vermek yerine, ürünleri Almanya'da almak zorunda bırakıldığı anlamına geliyor. Almanya'da fiyatlar bazen Hollanda veya Fransa'dakinden önemli ölçüde daha yüksek.

Mosa birkaç örnek vererek ürün fiyatları arasındaki uçurumu gözler önüne serdi.

Nescafé (200 gram) Fransa'da sadece 4,86 ​​Euro ve Hollanda'da 7,97 Euro iken, Alman tüketiciler şu anda 9,12 Euro ödüyor. Almanlar şu anda Heinz ketçabına litre başına 5,98 Euro ödüyor - Hollanda veya Fransa'dakinden yaklaşık bir veya iki Eruro daha fazla.

100 gramlık M&M's paketi şu anda burada 1,24 Euro, Hollanda'da 86 cent ve Fransa'da sadece 70 cent. Milka 100 gramlık bar, Almanya'da 1,29 euro ile Hollanda (79 cent) ve Fransa'ya (1,09 Euro) göre önemli ölçüde daha pahalı.

HABERE YORUM KAT