Edaka müşterisini çileden çıkaran ürün: ''Bu ürünü satma fikri nasıl ortaya çıktı?''

Edaka müşterisini çileden çıkaran ürün: ''Bu ürünü satma fikri nasıl ortaya çıktı?''

Bir Edeka müşterisi, süpermarket yelpazesinde yer alan ve zararlı etkileri olabilen bir ürünü internette paylaşarak isyan etti.

Artan enerji fiyatları ve dondurucu soğuklar nedeniyle, bazı tüketiciler maliyetten tasarruf etmek için alternatif ısıtma yöntemleri arıyor. Ancak bu alternatiflerden bazıları beraberinde risk getirebiliyor. 

Tealight fırın müşterilerde şaşkınlık yaratıyor

Öfkeli müşteri, bulgusunu Twitter'da paylaştı. "Şu anda gerçekten suskunum! Üzgünüm, Marktkauf ve Edeka, bunun iş ahlakıyla hiçbir ilgisi yok" diye yazdı. Şaşkınlığının nedeni şu anda Edeka serisinde bulunabilen tealight sobalar. "Bu sadece aptalca ve tehlikeli! Bu ürünü satma fikri nasıl ortaya çıktı? Hiç mi sorumluluk duygunuz yok?” diyen müşteri, paylaşımıyla şirketi suçladı.

Yorumlar kısmında Twitter kullanıcıları böyle bir ürünün oluşturduğu tehlike konusunda fikir birliğine vardı. Twitter kullanıcıları: "Sorun şu ki, parçalar tehlikeli. Birbirine yakın birkaç dekoratif mum ürünü tamamen parlama noktasının üzerinde ısıtabilir. Sonra fitillerde küçük alevler yerine büyük bir alev oluşabilir." diye açıkladı.

İtfaiye, tealight fırınlarından kaynaklanabilecek yangın tehlikesi konusunda uyardı

Alman İtfaiye Derneği ve Federal Baca Temizleme Derneği, şu anda sosyal ağlarda çok fazla ilgi gören tealight fırınlar hakkında kısa süre önce uyarıda bulundu.

Tealight'lar birbirine çok yakınsa çok yüksek sıcaklıklara ulaşabilir. Bu, tehlikeli bir mum yangınına yol açabilir, çünkü sıvı mum 250 ila 300 derece arasındaki sıcaklıklarda kendiliğinden tutuşabilir. Yangın ve afet kontrol müfettişi Jürgen Larisch, swr.de'ye yaptığı açıklamada, "Böyle bir durumda, mum yangını artık su ile söndürülemez" dedi.

Ayrıca karbon monoksit zehirlenmesine yakalanma riski çok yüksektir. Çünkü açık ateş, karbon monoksiti serbest bırakan oksijeni tüketir. Larisch, karbon monoksitin renksiz, kokusuz ve tatsız bir gaz olması nedeniyle zehirlenmenin hemen fark edilmediğini söylüyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:

 

HABERE YORUM KAT