Eczanelerde aşı sertifikası verilmesi durduruldu

Eczanelerde aşı sertifikası verilmesi durduruldu

Almanya'da aşı sertifikaları düzenlenirken güvenlik açıkları ortaya çıkmasından sonra eczanelerde aşı sertifikası verilmesi durduruldu.

Almanya'nın her yerindeki eczaneler dünden beri korona aşı sertifikası veremiyor. Alman Eczacılar Birliği (DAV) bugün, Federal Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek sertifika verilmesinin durdurulduğunu duyurdu.

İş ve finans gazetesi "Handelsblatt", DAV sunucusunda" profesyonel olarak sahte belgeler kullanarak " mevcut olmayan bir eczane sahibi için konuk erişimi oluşturmayı başardı ve daha sonra iki aşı sertifikası verdi. Bu nedenle, onaylanmış kuruluşlar şu anda gözden geçirilmekte.

"Handelsblatt", talep üzerine gazetenin dijital aşı kayıtlarının oluşturulmasında ciddi bir güvenlik açığı keşfettiğinin doğru olduğunu duyurdu. Bir yayıncının sözcüsü, "Ancak," Handelsblatt "sistemin kendisine erişim sağlamadı; iki BT güvenlik uzmanı güvenlik açığını açıkladı ve böylece portalda önemli eksiklikler olduğunu gösterdi" dedi.

DAV'a göre, eczanelerin tekrar ne zaman aşı sertifikası düzenleyebilecekleri henüz belirlenmedi. Ancak şimdiye kadar düzenlenen 25 milyondan fazla aşı sertifikasının tamamının yasal olarak kayıtlı eczanelerden geldiği varsayılabilir.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT