Ece Üner'den 'Almanya' örneği ile kapak

Ece Üner'den 'Almanya' örneği ile kapak

Haber spikeri, gazeteci Ece Üner, tv100 Ana Haber’de yıkıcı depremlerin ardından yüz yüze eğitime ara verilen üniversitelerin neden açılması gerektiğini paylaştığı anekdotla yorumladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından okullar tatil edilmiş, üniversitelerde eğitime ara verilmişti. YÖK, üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildiğin açıklanmıştı. Bu durumun ardından üzerine teorik ve uygulamalı bölümler için yeri karar nisan ayında yeniden değerlendirilecek.

Ece Üner, tv100 Ana Haber’de üniversitelerin neden açılmasıyla ilgili bir anekdotu paylaştı. Üner, paylaştı örnekte “‘2. Dünya Savaşı sonrası Almanya yerle bir olmuş, Amerikalı bir General, Alman General’e “Siz artık sırtınızı zor doğrultursunuz” diyor, bunun üzerine Alman General “Evet, taş üstünde taş kalmadı ama üniversitelerimiz ayakta” diye cevap vermiş” bilgisini verdi.

“ÜNİVERSİTELERİN YETİŞTİRECEĞİ ÖĞRENCİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Üner, sözlerinin devamında üniversitelerin yetiştireceği öğrencilere ihtiyaç olduğunu belirterek, “Deprem felaketinin de yarattığı yıkım itibariyle savaştan kalır bir yanı yok. Yıkılan yerleri onarmak için de tekrar yıkılmamasını sağlamak için üniversitelerin yetiştireceği öğrencilere ihtiyacımız var. Üstelik bir an evvel” yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT