Düzce'deki deprem, beklenen büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Uzmanlar yorumladı

Düzce'deki deprem, beklenen büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Uzmanlar yorumladı

Düzce'de meydana gelen 5.9'luk deprem sonrası Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış beklenmedik olduğunu söyledi. Barış, "Bu sürpriz bir depremdi" dedi.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de meydana gelen deprem vatandaşları sokağa döktü.

Depremin ardından konuşan Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış depremi 'sürpriz bir deprem' olarak niteledi. 

Barış, "Gölyaka'nın iki büyük depremi yaşamış ve enerjisini boşaltmış olması gerekiyordu. Bu sürpriz bir depremdi. 4.9'lara kadar hissedilir artçılar olacaktır" ifadelerini kullandı.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz de artçı depremlerin olacağını belirtti. 

Tüysüz, katıldığı canlı yayında “Artçılar olabilir. Hasarlı binalara girmeyelim. Ancak daha büyük bir deprem beklemiyoruz şu anda” diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Şükrü Ersoy, Kandilli Rasathanesi'nin büyüklüğünü 6.0  olarak duyurduğu depremin ardından "Beklenen İstanbul depreminin öncüsü değil" değerlendirmesini yaptı.

NTV yayınına bağlanan Ersoy, “Depremi hissettim ama uzun sürmedi. İstanbul ve Ankara arasında geniş bir alanda hissedilmiş. Asıl merkez üssü Düzce’de. Bu küçük bir deprem değil, sığ bir deprem. Sığ olduğu için de geniş alanda hissedilmesi durumu var. 1999 Düzce depreminden sonra yapı stoku epey yenilenmiş. Dolayısıyla sanıyorum büyük bir hasar beklenmiyor. Deprem zonlarımızda bu tür depremlerin olması çok doğal karşılanmalı. Bu bizim gerçeğimiz. Bundan sonra 5.9’dan sonra bazı artçı sarsıntılar hissedilebilir. 5.0 büyüklüğüne varan… Bu beklenen büyük İstanbul depreminin öncüsü değil” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT