Düsseldorf'ta gelinlik hırsızlığı… Yarım milyon Euro değerinde ürün çalındı!

Düsseldorf'ta gelinlik hırsızlığı… Yarım milyon Euro değerinde ürün çalındı!

Bottroplu bir adam 300 adet gelinlik çalmaktan dört yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık yarım milyon Euro değerindeki 300'den fazla çalıntı gelinlik ve lüks kozmetik ürünleriyle ilgili davada dört sanık suçlu görüldü.

28 yaşındaki asıl fail, lüks bir mağaza grubunun Düsseldorf deposuna 30'dan fazla kez girdi ve neredeyse yarım milyon Euro değerinde kozmetik ürün çaldı. Çalınan malların bir kısmı Düsseldorf limanında sahte isimle kiralanan bir konteynırda saklandı. Ayrıca burada Düsseldorf’taki bir gelinlik dükkanından çalınan 300’den fazla gelinlik bulundu.

Düsseldorf bölge mahkemesi , Bottrop'lu 28 asıl faile dört yıl sekiz ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca adamın uyuşturucu bağımlılığından dolayı rehabilitasyon kliniğine yatırılmasına karar verdi.

29 yaşındaki eşi çalıntı kozmetik ürünlerini internetten satmaktan 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Asıl failin erkek kardeşi iki yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. 53 yaşında ve birden fazla mahkumiyeti olan dördüncü sanık, suç ortağı olduğu için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Artı49                                                                                      Fotoğraf: Charisse Kenion - Unsplash

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT