Düsseldorf, Köln-Bonn ve Stuttgart'ta 185 uçak seferi iptal edildi!

Düsseldorf, Köln-Bonn ve Stuttgart'ta 185 uçak seferi iptal edildi!

Eurowings'in pilotlarının "çalışma koşullarının iyileştirilmesi" için 17 Ekim'de 3 günlük grev başlatacağı bildirilmişti. Bugün başlayan grevde hava yolu, "Yolculara verilen rahatsızlıktan derin üzüntü duyuyoruz" dedi.

Avrupa'nın ekonomik hava yolu şirketlerinden Eurowings'in başlattığı grev, 19 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar devam edecek.

Pazartesi erken saatlerden itibaren Düsseldorf, Köln-Bonn ve Stuttgart çıkışlı ve varışlı 185 sefer iptal edildi.

Pilotların grevinden en çok iç hat uçuşları etkilenirken, Eurowings Europe ve Eurowings Discover tarafından gerçekleştirilen uçuşların grevden etkilenmeyeceği belirtildi.

Lufthansa Group'un düşük maliyetli uçuşlar sunan şirketi, yolculardan havalimanına gitmeden önce uçuşlarının mevcut durumunu çevrimiçi olarak kontrol etmelerini istedi.

Açıklamada, "Eurowings, yolculara verilen rahatsızlıktan derin üzüntü duyuyor ve grev eyleminin yolcular üzerindeki etkisini en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yapıyor." denildi.

Eurowings, ortalama olarak günde 500 uçuş gerçekleştirerek 50 bin ila 70 bin yolcuyu Almanya ve Avrupa'daki varış noktalarına taşıyor.

Artı49                                                                                                    Fotoğraf: Miguel Ángel Sanz - Unsplash

HABERE YORUM KAT