Dünya Engelliler Günü:  DİTİB Lauf a.d. Pegnitz’den anlamlı bağış

Dünya Engelliler Günü: DİTİB Lauf a.d. Pegnitz’den anlamlı bağış

Bavyera eyaleti Lauf a.d. Pegnitz beldesinde Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Lauf a.d. Pegnitz DİTİB Mevlana Camii, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle şehirde engellilere yönelik faaliyette bulunan Lebenshilfe Nürnberger Land e.V. derneğine 500 avro bağışta bulundu.

DİTİB Mevlana Camii dernek başkanı Armağan Akkaya, yönetim kurulu üyesi Hakan Sarıaydın ve din görevlisi Saruhan Şenol’dan oluşan bir heyet, Lebenshilfe Nürnberger Land e.V. derneğini ziyaret ederek Genel Müdür Dennis Kummarenitzky’ye cami derneği adına bağışı verdi. 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle toplumsal duyarlılık ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapan dernek başkanı Armağan Akkaya, yaptığı konuşmada koronavirüs ile mücadele eden insanlığın yardımlaşmaya, dayanışmaya, birbirlerine el uzatmaya ve birbirlerinin halinden anlamaya en çok ihtiyaç duyduğu bir zaman diliminden geçtiğini söyledi.

İslam dininin engellilerin refahına ve desteğine önem verdiğini belirten Akkaya, DİTİB’in, din, dil ve ırk ayırımı yapmaksızın yardıma muhtaç olan herkese elini uzatan bir teşkilat olduğunu, İslam dininin, engellilere yaklaşımı konusunda hassasiyeti emrettiğini belirtti.  

Yapılan jesten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lebenshilfe Nürnberger Land e.V. Genel Müdürü Dennis Kummarenitzky de, pandemi sürecinde cami derneği tarafından yapılan destek ve dayanışmayı anlamlı bulduğunu söyledi. 

Bağışın terapilerini karşılayamayan çocuklar için kullanacağını belirten Kummarenitzky, “Müslüman derneklerden böyle bir teklifin ve ziyaretin gerçekleşmesinden etkilendim. İlk kez böyle bir teklifin cami derneği tarafından gelmiş olmasından da mutlu oldum. Yardımınız ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ederim. Engelli çocukları ve yetişkinleri desteklemek ve aynı zamanda hizmetin kalitesini ve genişletilmesine yardımcı olmak için bağış terapi giderleri için kullanılacak” ifadelerini kullandı.  

+49 – LAUF a.d. PEGNİTZ

Tags: Manşet,, , engelli bağış

HABERE YORUM KAT