'Dünya Başörtüsü Günü'nü kutladılar

'Dünya Başörtüsü Günü'nü kutladılar

New York'ta, Dünya Başörtüsü Günü kapsamında bir araya gelen Müslüman kadınlar, ırkçılığa ve İslamofobi'ye karşı dayanışma çağrısı yaptı.

NEW YORK - 1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla New York'ta yaşayan Müslüman başörtülü kadınlar, New York belediye binası önünde bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan kadın aktivistler, İslamofobi, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına karşı her zaman dayanışma içinde olunması gerektiğini vurguladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

20190201_2_34711806_41265088_web.jpg

Katılımcılardan, Long Island'da yaşayan Müslüman bir ailenin kızı olan Medine de okulunda yaşadığı ayrımcılığı gözyaşları içinde anlattı.

Dünya Başörtüsü Günü etkinliğini 2013'te başlatan Bangladeş kökenli Nazma Khan yaptığı açıklamada, "New York'ta büyürken çok fazla ayrımcılığa maruz kaldım. Yıllarca fiziksel, sözlü ve duygusal ayrımcılığın hedefi oldum. Diğer Müslüman kız kardeşlerimin de aynı şeyleri yaşamasını istemedim." ifadesini kullandı.

Farklı inançlardan kişilerle bir araya gelerek bu etkinliği başlattıklarını vurgulayan Khan, başörtülü Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılığın azaltılmasını amaçladıklarını belirtti.

Dünya Başörtüsü Günü için 90'a yakın ülkeden kendilerine destek geldiğini anlatan Khan, ABD'de son dönemde artan ayrımcılığa da dikkati çekerek, "Özellikle internet üzerinden hiç olmadığı kadar çok nefret söyleminin hedefi oluyoruz. Bu çılgınca. 5 yıl önce böyle bir şey yoktu. Son iki yıldaki nefret, inanılmaz bir seviyeye ulaştı." dedi.

Nazma Khan'ın girişimiyle her yıl 1 Şubat'ta kutlanmaya başlanan Dünya Başörtüsü Günü, başörtülü Müslüman kadınlar ile gayrimüslimler arasında hoşgörü ve anlayışı güçlendirmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT