Dünya Bankası’ndan kriz uyarısı

Dünya Bankası’ndan kriz uyarısı

Dünya Bankası, Orta Doğu'daki çatışmanın tırmanmasının küresel ekonomi üzerinde ciddi etkiler yaratmasından korkuyor.

Dünya Bankası’na göre, Ortadoğu’da İsrail ile radikal İslamcı örgüt Hamas arasında yaşanan savaş, ekonomik kalkınma açısından önemli bir risk oluşturuyor. Dünya Bankası başkanı Ajay Banga Salı günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen bir yatırımcı konferansında "Çok tehlikeli bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Ciddi sonuçlardan korkmalıyız” dedi.

“EV SAHİBİ SUUDİ ARABİSTAN FİLİSTİN’İ DESTEKLİYOR”

Dünya Bankası patronu Banga, Salı günü İsviçre Alpleri'ndeki ekonomik zirveye atfen "Çöldeki Davos" olarak da bilinen Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) yatırımcı konferansında bu yorumları yaptı. Riyad'daki üç gün sürecek etkinliğe Güney Kore ve Kenya devlet başkanlarının da aralarında bulunduğu 6.000'den fazla delegenin katılması bekleniyor.

İsrail ve Gazze'deki savaş, Suudi Arabistan'ın benimsediği daha istikrarlı ve ekonomik açıdan müreffeh bir bölge vizyonuyla tezat oluşturuyor. Bu yıl Vizyon 2030 programı ile ekonomisini fosil yakıtlardan uzaklaştırmayı hedefleyen Riyad, çatışmalar başlamadan önce İran ile ilişkilerini yeniden inşa etmiş ve İsrail'i tanıma konusunda görüşmeler yapmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan Gazze'de sivillere yönelik şiddeti kınamış ve Filistin tarafına desteğini yinelemişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT