Dünya ayakta! Filistin'e yönelik  saldırılar protesto ediliyor!

Dünya ayakta! Filistin'e yönelik saldırılar protesto ediliyor!

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları pek çok ülkede protesto edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre;  İspanya Barcelona, İsveç'in başkenti Stockholm, Köln, Türkiye İstanbul, İngiltere Londra, Yunanistan Atina, Irak Bağdat ve Somali Mogadişu gibi birçok noktada yine İsrail karşıtı gösteriler vardı, kalabalıklar Filistin'e destek verdi.

foto-b2.jpg
İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları, İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi. Hyde Park'ta toplanan binlerce protestocu, İsrail Büyükelçiliğine yürüdü.

fotob3.jpg
İstanbul Avcılar'da da İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi.

fotob4.jpg
İsveç'in başkenti Stockholm'de İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'deki saldırılarına karşı protesto düzenlendi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen göstericiler, Filistin'in Stockholm Büyükelçiliği önünde toplandı.
Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, "Kudüs'e selam, direnişe devam", "Katil İsrail Filistin'den defol", "İsrail'e boykot", "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları attı.

fotob5.jpg
Irak’ta Sadr Hareketi'nin çağrısı üzerine başkent Bağdat'ta toplanan vatandaşlar, Filistin halkına destek mitingi düzenledi. Iraklılar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etti.

fotob6.jpg
Almanya'nın Köln kentinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı protesto gösterisi düzenlendi. Çeşitli Filistinli derneklerin çağrısıyla Heumarkt Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterisine binden fazla kişi katıldı. Göstericilerin arasında Filistinlilerin yanı sıra çok sayıda Türk, Alman ve diğer milletlerden insanlar da yer aldı.

HABERE YORUM KAT