Dr. Cebel Küçükkaraca: “Almanya’da ırkçılıkla yeterince mücadele edilmiyor”

Dr. Cebel Küçükkaraca: “Almanya’da ırkçılıkla yeterince mücadele edilmiyor”

Mölln ırkçı kundaklamasının 28’inci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan TGS-H Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca Almanya’da tırmanışta olmasına rağmen ayrımcılık ve ırkçılıkla yeterince mücadele edilmediğine dikkat çekti.

Schleswig-Holstein Türk Toplumu’nun (TGS-H), Mölln ırkçı kundaklama saldırısının kurbanlarını anmak üzere yayınladığı basın açıklamasında, ırkçılıkla mücadelede daha kararlı adımlar atılması gerektiğine işaret edildi.  

TGS-H Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca, “Hoşgörüsüzlüğe ve ayrımcılığa karşı birçok çabaya rağmen, sağcı, ırkçı ve Yahudi karşıtı şiddet eylemlerinin son yıllarda önemli ölçüde azalmadığını, hatta hâlâ işlenmekte olduğunu büyük bir endişeyle gözlemliyoruz” saptamasında bulunurken, şu görüşleri de dile getirdi: 

“Radikal sağla ve ırkçılıkla yeterince mücadele edilmediğini görüyoruz. Aşırı sağcılar internette ve kamuoyunda aşağılayıcı tavırlar ve söylemlerini yaymaya devam ediyorlar. Korona krizi sırasında bu tehdit göz ardı edilmemelidir. Gerektiği şekilde harekete geçilmemesinin sonuçları ortada. Mölln saldırısı, bugün ve gelecek için bir uyarıdır.”

Mölln kentinde 23 Kasım 1992 tarihinde meydana gelen ırkçı kundakalamada  51 yaşındaki Bahide Arslan, 10 yaşındaki Yeliz Arslan ve 14 yaşındaki Ayşe Yılmaz öldürülmüş, bazıları ağır olmak üzere dokuz kişi yaralanmıştı.

 +49 – KİEL

HABERE YORUM KAT