Dortmund’da yapabileceğiniz ücretsiz aktiviteler

Dortmund’da yapabileceğiniz ücretsiz aktiviteler

Tatil sezonunun gelmesiyle birlikte farklı aktiviteler arıyorsanız, bunu Dortmund’da bulabilirsiniz. ...

Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte ücretsiz olarak yapabileceğiniz aktiviteleri haberimizden okuyabilirsiniz. 

Rombergpark'ta ücretsiz birçok açık hava etkinliği 

Dortmund’un incisi Botanik Bahçe Rombergpark yılın 365 günü açık ve ücretsiz. Özel bitki ve ağaçlara ilginiz varsa 68 hektarlık Romberpark'a hayran kalacaksınız. Ayrıca çocuklar için büyük bir macera ve oyun parkuru var. 

Dortmund Havalimanı: Ücretsiz teras ziyareti

Uçakların kalkış ve inişlerini canlı izlemek istiyorsanız Dortmund Havalimanı'ndaki ziyaretçi terasını ziyaret etmenizi öneririz. Üstelik girişler ücretsiz. Ziyaretçilerin terası, terminalin açılış saatlerine göre her gün 3.30'dan gece yarısına kadar açık. Ayrıca terasta yiyecek ve içecek alabileceğiniz bir kafe de var.

U-Tower'daki ücretsiz seyir tepesi

Özellikle şehir merkezinin muhteşem manzarasını görmek istiyorsanız, bunu Dortmund U-Tower'ın seyir tepesinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Seyir tepesine yürüyen merdivenler veya asansör ile çıkabilirsiniz. 1'den 5'e kadar olan katlardaki sergileri ziyaret etmek de ücretsizdir.

Süggelwald’da hayvanları ücretsiz gözlemleyin

Dortmund’da özellikle ailenizle birlikte Süggelwald’daki vahşi hayvanları ziyaret edebilirsiniz Üstelik buraya şehir merkezinden metroyla sadece 13 dakikada ulaşabilirsiniz. Sit alanında ücretsiz ziyaret edebileceğiniz alageyik muhafazası da bulunuyor. Ayrıca yıl her zamanı Süggelwald’da yürüyüş yapabilirsiniz.

Dortmund: Şehrin tüm müzeleri ücretsiz

Dortmund’daki belediyenin tüm müzelerine giriş birkaç yıldır ücretsiz. Dortmund’da ücretsiz olan müzeler:

  • Dortmunder U'daki Ostwall Müzesi (20. ve 21. yüzyıllardan kalma eserler)
  • Bira Fabrikası Müzesi
  • Sanat ve Kültür Tarihi Müzesi (Dortmund'un yerel tarihi)
  • Kokerei Hansa 
  • Hoesch Müzesi (Dortmund ve bölgenin çelik tarihi)
  • Westphalian Okul Müzesi 
  • Adlerturm Çocuk Müzesi (Dortmund şehir tarihi, dört ile on iki yaş arasındaki çocuklar için)
  • Alman Yemek Kitabı Müzesi 
  • Doğa tarihi müzesi 

Phoenix Gölü manzarası

Dortmund’daki Phoeniz See’yi ziyaret ederek gölün muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz. Üstelik göl kıyısında çocuklar için geniş oyun alanları var.

Dortmund'un güneyindeki Hohensyburg

Dortmund'un güneyindeki Hohensyburg'dan Ruhr Vadisi'nin harika manzarasını seyredebilirsiniz. Hohensyburg ve Kaiser Wilhelm Anıtı kalıntılarına da buradan ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Revierpark Wischlingen’e ücretsiz giriş

Revierpark Wischlingen'deki aktivitelerin çoğu ücretli(yüzme havuzu, buz pateni pisti, mini golf) olmasına rağmen su parkı ve girişler ücretsiz.

Barbekü istasyonlarını ücretsiz kullanabilirsiniz

Dortmund'un birçok yerinde ücretsiz olarak kullanılabilen ve önceden rezervasyon yapılması gerekmeyen barbekü istasyonları bulunmaktadır. Hafta sonları ve hava güzel olduğunda, oturmak istiyorsanız ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Deusenberg'deki dağ bisikleti parkı ücretsiz

Deusenberg’in 50 metre yüksekliğinde harika bir Dortmund manzarası görebilirsiniz. En tepede uçurtma uçurabilirsiniz. Ayrıca, çeşitli zorluk seviyelerinde parkurları olan dağ bisikletçileri için bir eğitim parkı ve dik virajlı, dalgalı parkurlu ve masalı bir engel parkuru oluşturuldu. Tesisin tamamı ücretsiz olarak kullanılabilir.

Fredenbaumpark’a giriş ücretsiz

Dortmund'un en güzel ve en büyük parklarından biri şehrin kuzey kesiminde yer almaktadır. Macera ve parkur oyun alanları, barbekü alanları, gül bahçeleri, masa tenisi ve plaj voleybolu sahası ücretsiz olarak kullanılabilir.

Zollern Kömür Ocağı

Zollern kömür ocağı, Dortmund'daki en güzel endüstriyel anıtlardan biridir. Açık alanı ziyaret etmek ücretsizdir. Çocuklar ve öğrenciler tüm mekânı ücretsiz olarak ziyaret edebilir.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - araltasher

 

HABERE YORUM KAT