Dortmund'da iki yeni maymun çiçeği vakası

Dortmund'da iki yeni maymun çiçeği vakası

Maymun çiçeği şu anda dünya çapında yayılıyor. NRW'de de vakalar var. Dortmund şehri şimdi iki enfeksiyonu doğruladı.

17 Haziran Cuma günü sağlık bakanlığına iki maymun çiçeği vakası bildirildi. Her iki kişi de ev arkadaşları gibi evde karantinada. Dortmund şehrine göre, vakalar bağlantılı değil ve Dortmund'da herhangi bir irtibat kişisi yok. Ayrıca, sağlık departmanı şu anda şüpheli bir vakayla ilgileniyor.

Robert Koch Enstitüsü, nüfusa yönelik riski oldukça düşük olarak değerlendiriyor. Birden fazla cinsel partneri olan kişilerin, birden fazla kişiyle yakın fiziksel temasları olduğu için daha fazla risk altında olduğu söyleniyor. Genel olarak doktorlar ve yetkililer, enfeksiyon zincirlerini izlemek için korona pandemisinden elde edilen deneyimleri kullanıyor. Dortmund kentinden yapılan açıklamaya göre, etkilenenlerin erkenden doktora başvurması önemli.

Dortmund Sağlık Departmanına göre, şu anda ciltte kabarcıklarla birlikte kızarıklık olan herkes bunun maymun çiçeği olma olasılığını göz önünde bulundurmalı.

 Dortmund'daki sağlık departmanı başkanı Frank Renken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı :

"Belirsiz bir cilt döküntüsü olan kişilerle yakın temas halindeyseniz dikkatli olunmalıdır. Maruz kaldıktan sonraki 21 gün içinde deri döküntüsü geliştirirseniz, derhal tıbbi yardım almalısınız. Açıklığa kavuşturulana veya cilt semptomları geçene kadar, diğer insanlara bulaşmamak için kendinizi izole etmelisiniz.”

Fotoğraf: Unsplash - mufidpwt

HABERE YORUM KAT