Dortmund, Münih'in 10 yıllık serisine son verebilir

Dortmund, Münih'in 10 yıllık serisine son verebilir

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi arasında yer alan Almanya ve Fransa'da şampiyonluk heyecanı son haftalara taşındı.

İngiltere, İtalya ve İspanya'da bu sezonun şampiyonları belli olurken, Almanya ve Fransa'da ise zirve mücadelesi son haftalara kalmış durumda.

İngiltere'de Manchester City, İtalya'da Napoli ve İspanya'da Barcelona şampiyonluk sevincini yaşadı. Almanya'da ise Borussia Dortmund son haftaya en güçlü şampiyonluk adayı olarak girmiştir. Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), kalan iki haftaya lider olarak girmiş ve şampiyonluk için en güçlü aday.

Fransa'da 37. hafta, Almanya'da ise son hafta maçları yarın oynanacak. Almanya'daki maçlar TSİ 16.30'da başlayacak, Fransa'daki maçlar ise TSİ 22.00'de başlayacak.

Borussia Dortmund son haftaya lider girdi

Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Borussia Dortmund, son haftaya 70 puanla ilk sırada girdi.

Bayern Münih, Alman teknik direktör Thomas Tuchel yönetiminde inişli çıkışlı performans sergilediği ligin 33. haftasında Leipzig'e 3-1 yenilerek 68 puanda kaldı ve son hafta öncesi liderliği rakibine kaptırdı.

Ligin 33. haftasında deplasmanda Augsburg'u 3-0 yenerek zirveyi ele geçiren Alman Edin Terzic teknik direktörlüğündeki Borussia Dortmund ise Bundesliga'nın 34. haftasında 45 puanla 9. sırada bulunan ve iddiası kalmayan Mainz 05'i konuk edecek. Ev sahibi takım, galip gelmesi veya Bayern Münih'in puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Münih ekibi ise 42 puanla 10. basamakta bulunan ligin diğer bir iddiasız takımı Köln'e konuk olacak. Gol averajında rakibine karşı 53'e 39 üstünlüğe sahip Bayern Münih, şampiyon olabilmek için galip gelip Borussia Dortmund'un puan kaybını bekleyecek.

Dortmund, Münih'in 10 yıllık serisine son verebilir

Bundesliga'da Borussia Dortmund'un şampiyon olduğu 2011-2012 sezonunun ardından Bayern Münih hegemonyası yaşandı.

Borussia Dortmund, şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde Bundesliga'da son 10 sezondur zafere ulaşan Bavyera ekibinin serisine son verecek.

Tarihi 1963'e dayanan Bundesliga'da Borussia Dortmund 6'ncı, Bayern Münih ise 32'nci şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT