Dortmund cankurtaranları uyardı: Göllerde ve kanallarda görünmeyen tehlikeler olabilir

Dortmund cankurtaranları uyardı: Göllerde ve kanallarda görünmeyen tehlikeler olabilir

Yaz aylarında göller ve kanallar yasa dışı olarak havuz gibi kullanılabiliyor. Ancak cankurtaranlar göller ve kanallardaki tehlikelere karşı uyarıyor.

Yazın gelmesiyle birlikte termometre şimdiden 30 dereceyi aştı. Dortmund’da yasadışı serinlemek için popüler bir yer var: Dortmund-Ems Kanalı. Ancak Alman Cankurtaranlar Derneği(DLRG) bu konuda uyarıyor.

NRW’deki sular özellikle tehlikeli

Gölde, nehirde veya kanalda yüzenler, akıntı gibi hafife alınan tehlikelere maruz kalabilir. Ancak, DLRG Dortmund'un uyarısına göre birkaç gizli tehlike daha var.

NRW'deki birçok nehir, hidroelektrikten enerji üretmek için bentlerle baraj altındadır. Bunun için gerekli olan savaklar ise ölüm tuzağıdır. DLRG Dortmund'dan yayınlanan basın açıklamasında şunlar yazıyor: "Bentlerin arkasında bulunan su dalgalanmalarından kaçmak neredeyse imkânsız."

Birçok yüzücü göllerde tehlikeli kramplar yaşıyor

DLRG Dortmund'a göre, gölde yüzmeye giden herkes başka bir özel duruma daha dikkat etmelidir. Bir gölde su sıcaklığı her yerde aynı değildir. Su genellikle sıcak veya soğuk olarak farklı katmanlar halinde üst üste gelir.

Su yüzeyi 25 derece, 50 cm daha derin ise 18 dereceye kadar düşebilir. Sadece 1,5 metre derinlikte 7 derecelik bir su sıcaklığı bile mümkündür. Suya yüksekten atlarsanız veya katmanlar arasında yüzerseniz, kan damarları aniden kasılabilir. Bu, konvülsiyonlara ve hatta kalp durmasına neden olabilir.

Dortmund-Ems Kanalı'nda yüzmek cezaya sebep olabilir

Dortmund’da yüzmek için onaylanmış bir göl yoktur. Bu yüzden çoğu kişi serinlemek için Dortmund-Ems Kanalı’nı kullanıyor. Kanalda yüzmek sadece tehlikeli değil aynı zamanda yasal da değil. Gemiler kanalı su yolu olarak kullanıyor. Şamandıralar su altında ve pervanenin içine çekilebilir. Kanalda yüzme tehlikesini göze alan herkes para cezası da bekleyebilir.

Artı49                                                                                                        Çeviri haber: Tuğba Ünal                                                        Fotoğraf: Khaled Ali - Unsplash

HABERE YORUM KAT