Dolar ve Euro'nun artışına Almanya'da yaşayan Türk isyan etti

Dolar ve Euro'nun artışına Almanya'da yaşayan Türk isyan etti

İstanbul Bağcılar’da yapılan bir sokak röportajında Almanya’da yaşadığını belirten Türk, Muhabirin, “Bugün dolar 10 TL'ye dayandı. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Normal değil, çok yüksek” diye yanıt verdi.

Gurbetçi Türk, "Almanya'da yaşıyorum. Bizim için sorun değil ama burada yaşayan halk için bayağı sorun yani. Bilemiyorum burada yaşamadığım için bir şey diyemem yani" ifadelerine yer verdi. 

Muhabirin, “Oradan baktığınız da Türkiye'deki alım gücünü nasıl görüyorsunuz?” sorusuna Türk, “İyi değil. Düşük yani. Her şey normal ama halkı düşünen kimse yok. Halk nereye kadar böyle devam edecek. Nereye kadar böyle gidecek. Bende istemiyorum Dolar'ın, Euro'nun çıkmasını. Buradaki halkımızı, buradaki insanımızı düşünmemiz lazım. Geliyorum buraya 1.000 Euro bozuyorum. İstediğin gibi harcarsın. Ama buradaki halkın yaşamı aynı değil. Çok zor. Allah kolaylık versin size ” diye yanıt verdi.

Türk açıklamasının devamında, "Orada sürünen yok. İşini yaptığın müddetçe devamlı iyi. Devlet yardım ediyor insanlara, geçimi olmayanlara, iş bulamayanlara iş buluyor, yardımcı oluyor. Kira'yı ödeyemiyorsun yardımcı oluyor. Burada bu imkanlar var mı yok mu bilmiyorum. Burada zor bir hayat var" ifadelerine yer verdi.

İşte o röportaj: 

 

 

HABERE YORUM KAT