DİTİB hizmet coğrafyasını genişletiyor: Arnavutluk’tan Bosna Hersek’e cenaze nakil hizmeti

DİTİB hizmet coğrafyasını genişletiyor: Arnavutluk’tan Bosna Hersek’e cenaze nakil hizmeti

Genel merkezi Köln'de bulunan DİTİB-Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Cenaze Fonu hizmetlerini koronavirüs salgınının en zorlu sürecinde genişletmeye başladı.

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU), Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF) ile yaptığı devir anlaşmasıyla mevcut üyelerine cenaze hizmeti sunacak. Federasyonun mevcut üyelerinin ZSU’ya devredilmesine ilişkin protokol imzalandı. Düzenlenen imza törenine, ZSU Başkanı Ali Özdemir, İkinci Başkan İrfan Saral, yönetim kurulu üyeleri Gürcan Mert, Hasan Dinç ve Alaattin Salçık ile ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, başkan yardımcıları Sami Yusuf ve Mustafa Kasap katıldı.

ditib2.jpg

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi, hizmet sunduğu coğrafyayı genişleterek Müslüman din kardeşlerine sahip çıkmaya ve dayanışma ruhunu yaşatmaya devam edeceğine vurgu yapan başkan Ali Özdemir, imkânlar ölçüsünde Balkanlar ve Doğu Avrupa ile birlikte başta Azerbaycan olmak üzere  Suriye, Irak gibi İslam ülkelerine de hizmetleri genişletmek istediklerini söyledi.

ZSU Cenaze Fonu sahasında en büyük cenaze nakil ve defin hizmeti veren kuruluş olduğunu ifade eden Özdemir, Batı Trakya Türkleri dışında aynı zamanda Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya kökenli Müslümanlara da cenaze hizmeti sunulacağını kaydetti. 

ditib3.jpg

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ABTTF’de kaydı olmayan Batı Trakya Türklerinin de ZSU Cenaze Fonu’na kayıt yaptırabileceklerini belirten Ali Özdemir, “1997 tarihinde DİTİB-Sosyal Dayanışma Merkezi Derneği kamu yararı doğrultusunda kurulmuş olup, tüzüğü gereğince dini ve sosyal hizmetler vermektedir. Bu sorumluluk bilinci ile kaliteli ve nitelikli hizmetlerle vazifemizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT